Грузді, солоні в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто знає, що грузді прекрасно поєднуються з томатами і з них готується смачна консервація на зиму. Грузді, солоні в томаті, - прекрасна закуска на будь-якому столі, соковита і смачна!
Це простий рецепт приготування груздів, солоних в томаті. Закриваючи банки, по бажанню, можна додати трохи оцту, якщо переживаєте (я звичайно не додаю). Консервація прекрасно зберігається в холодильнику або будь-якому іншому холодному місці, наприклад, підвалі або льосі. Хай щастить!
- Грузді - 2 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Перець болгарський - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець горошком - За смаком
- Кріп - За смаком
Гриби миємо, чистимо і відварюємо до готовності. Помідори пропускаємо через м'ясорубку.
Пропускаємо помідори через сито, щоб прибрати кісточки і шкірку.
Тепер пропускаємо через м'ясорубку: цибуля, часник і перець болгарський.
Змішуємо інгредієнти, пропущені через м'ясорубку і переливаємо все в каструлю, в кінці додавши сіль і цукор. Коли загусне - знімаємо з вогню.
На дно стерилізованих банок кладемо: часник, кріп, перець горошком. Потім гриби і зверху томати. Смачного!