Рецепт Грузді, солоні в томаті фото

Грузді, солоні в томаті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гриби , Помідор , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мало хто знає, що грузді прекрасно поєднуються з томатами і з них готується смачна консервація на зиму. Грузді, солоні в томаті, - прекрасна закуска на будь-якому столі, соковита і смачна!

Опис приготування:

Це простий рецепт приготування груздів, солоних в томаті. Закриваючи банки, по бажанню, можна додати трохи оцту, якщо переживаєте (я звичайно не додаю). Консервація прекрасно зберігається в холодильнику або будь-якому іншому холодному місці, наприклад, підвалі або льосі. Хай щастить!

  • Грузді - 2 кілограма
  • Помідори - 2 кілограма
  • Перець болгарський - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
  • Кріп - За смаком
грузді, солоні в томаті - фото крок 1
Гриби миємо, чистимо і відварюємо до готовності. Помідори пропускаємо через м'ясорубку.
грузді, солоні в томаті - фото крок 2
Пропускаємо помідори через сито, щоб прибрати кісточки і шкірку.
грузді, солоні в томаті - фото крок 3
Тепер пропускаємо через м'ясорубку: цибуля, часник і перець болгарський.
грузді, солоні в томаті - фото крок 4
Змішуємо інгредієнти, пропущені через м'ясорубку і переливаємо все в каструлю, в кінці додавши сіль і цукор. Коли загусне - знімаємо з вогню.
грузді, солоні в томаті - фото крок 5
На дно стерилізованих банок кладемо: часник, кріп, перець горошком. Потім гриби і зверху томати. Смачного!

Схожі рецепти