Грузді солоні без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами і подарувати чудовий і простий рецепт груздів солоних без варіння. У літню спеку, наприклад, дуже не хочеться довго стояти біля плити, вірно? А тут ви отримаєте соковиті і смачні гриби.
Такий спосіб приготування груздів солоних без варіння, звичайно, займає трохи більше часу, ніж звичайне маринування або засолювання з варінням, але зате гриби виходять більш хрусткими і соковитими! Хоча я цей класичний рецепт груздів солоних без варіння все ж трохи поміняла - отварила солоні гриби додатково 20 хвилин, хоча в рецепті цього не було, так що і ви можете не варити взагалі!
- Грузді - 1 кілограм
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Гриби ретельно миємо й чистимо.
2. Ще раз промиваємо гриби, великі розрізаємо на частини.
3. Заливаємо солоної холодною водою і тримаємо два дня в прохолодному місці. Потім відварити 20 хвилин.
4. Цибулю і часник моєму, чистим, нарізаємо. Цибуля - півкільцями, часник - якомога дрібніше.
5. Пересипаємо грузді сіллю, часником, лавровим листом і цибулею. Під гнітом тримаємо ще тиждень і тоді вже можна їсти!