Рецепт Грузді солоні мариновані фото

Грузді солоні мариновані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий, Маринування

Смачні та хрусткі мариновані солоні грузді - це прекрасна і дуже популярна закуска, від якої важко відязикатися, варто лише разок спробувати. Приготуйте і ви, вже точно не пошкодуєте!

До ваших послуг - простий рецепт приготування груздів солоних маринованих. Попередньо простерилизуйте баночки, в яких будуть зберігається гриби, а також кришки. Консервація настоюється 2 тижні перед вживанням. Зберігати найкраще в прохолодному місці: холодильник, льох, підвал. Хай щастить!

  • Грузді - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком (на літр - 50 г)
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
  • Часник - 1-2 штук
  • Листя смородини і вишні - За смаком
  • Кріп - За смаком
грузді солоні мариновані - фото крок 1
Грузді промийте і замочіть в холодній воді на добу. Кілька разів воду доведеться поміняти.
грузді солоні мариновані - фото крок 2
Тепер прийшов час відварити гриби в досить солоній воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа. Варити 30 хвилин після закипання.
грузді солоні мариновані - фото крок 3
Складаємо гриби в стерилізовані банки, попередньо помістивши на дно часник, хрін, перець, гвоздику. Зверху викладаємо кріп, листя смородини і вишні, столову ложку солі. Заливаємо гриби маринадом і закриваємо. Через 2 тижні можна їсти!
грузді солоні мариновані - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти