Грузді солоні мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та хрусткі мариновані солоні грузді - це прекрасна і дуже популярна закуска, від якої важко відязикатися, варто лише разок спробувати. Приготуйте і ви, вже точно не пошкодуєте!
До ваших послуг - простий рецепт приготування груздів солоних маринованих. Попередньо простерилизуйте баночки, в яких будуть зберігається гриби, а також кришки. Консервація настоюється 2 тижні перед вживанням. Зберігати найкраще в прохолодному місці: холодильник, льох, підвал. Хай щастить!
- Грузді - 1 кілограм
- Сіль - За смаком (на літр - 50 г)
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Часник - 1-2 штук
- Листя смородини і вишні - За смаком
- Кріп - За смаком
Грузді промийте і замочіть в холодній воді на добу. Кілька разів воду доведеться поміняти.
Тепер прийшов час відварити гриби в досить солоній воді з додаванням перцю горошком і лаврового листа. Варити 30 хвилин після закипання.
Складаємо гриби в стерилізовані банки, попередньо помістивши на дно часник, хрін, перець, гвоздику. Зверху викладаємо кріп, листя смородини і вишні, столову ложку солі. Заливаємо гриби маринадом і закриваємо. Через 2 тижні можна їсти!
Смачного!