Рецепт Грузді, солоні в бочці фото

Грузді, солоні в бочці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.

Хочу вас познайомити з класичним рецептом груздів, солоних в бочці, так готували навіть не наші бабусі, а далекі предки. Дуже смачно вийшло, так що якщо вдома є бочонок - рекомендую спробувати!

Опис приготування:

При використанні такого рецепта приготування груздів, солоних в бочці, потрібно ретельно познайомиться з характеристиками матеріалу вашого барильця - а то ж гриби і окислюватися можуть! Так що будьте акуратніше і зробіть все якісно - не пошкодуєте, смачніше грузді, солоні в бочці, в домашніх умовах у мене не виходили!

  • Грузді - 2 кілограма
  • Сіль - 100 грам
  • Часник - За смаком
  • Листя хрону - За смаком
  • Листя вишні - За смаком
грузді, солоні в бочці - фото крок 1
1. Гриби дуже ретельно помиємо і почистимо.
грузді, солоні в бочці - фото крок 2
2. Заливаємо холодною підсоленою водою і тримаємо під легким гнітом два дня, змінюючи воду два рази на день.
грузді, солоні в бочці - фото крок 3
3. Викладаємо на дно бочки часник, спеції і додаємо промиті гриби, пересипаючи їх з сіллю.
грузді, солоні в бочці - фото крок 4
4. Тепер потрібен гніт сильніше, та ще й кришкою бочки зверху притиснути. Зберігаємо в холодному місці і через 2 дня підкладаємо нові, т.К. Гриби осідають. Коли бочка заповниться, виносимо її в льох на місяць-півтора.
грузді, солоні в бочці - фото крок 5
5. Подаємо грибочки до будь-якого застілля! аромат приголомшливий!

Схожі рецепти