Грузді, солоні в бочці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вас познайомити з класичним рецептом груздів, солоних в бочці, так готували навіть не наші бабусі, а далекі предки. Дуже смачно вийшло, так що якщо вдома є бочонок - рекомендую спробувати!
При використанні такого рецепта приготування груздів, солоних в бочці, потрібно ретельно познайомиться з характеристиками матеріалу вашого барильця - а то ж гриби і окислюватися можуть! Так що будьте акуратніше і зробіть все якісно - не пошкодуєте, смачніше грузді, солоні в бочці, в домашніх умовах у мене не виходили!
- Грузді - 2 кілограма
- Сіль - 100 грам
- Часник - За смаком
- Листя хрону - За смаком
- Листя вишні - За смаком
1. Гриби дуже ретельно помиємо і почистимо.
2. Заливаємо холодною підсоленою водою і тримаємо під легким гнітом два дня, змінюючи воду два рази на день.
3. Викладаємо на дно бочки часник, спеції і додаємо промиті гриби, пересипаючи їх з сіллю.
4. Тепер потрібен гніт сильніше, та ще й кришкою бочки зверху притиснути. Зберігаємо в холодному місці і через 2 дня підкладаємо нові, т.К. Гриби осідають. Коли бочка заповниться, виносимо її в льох на місяць-півтора.
5. Подаємо грибочки до будь-якого застілля! аромат приголомшливий!