Масло, солоні в бочці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт підійде для великих обсягів соління, наприклад, якщо у вас 10 кг маслюків - соліть їх в бочці. Маслюки вийдуть міцні, смачні і стануть прекрасною закускою до святкового столу!
Це класичний рецепт приготування маслюків, солоних в бочці. Нижче наведено покроковий рецепт з фотографіями, сподіваюся ви розберетеся, що і як. До речі, при засолюванні маслюків іноді гриби в бочці накривають капустяними листами, полежавши з грибами, в майбутньому з них виходять прекрасні голубці. Саме ж соління буде готове через 2-3 місяці. Хай щастить!
- Масло - 10 кілограм
- Сіль - 600 грам
- Кріп - За смаком
- Листя дуба і смородини - За смаком
- Перець горошком - За смаком
Маслюки ретельно перебираємо і очищаємо від лісового сміття і бруду, кілька разів промиваємо під водою. Підозрілі краще відразу викинути.
Дно бочки посипаємо шаром солі, викладаємо гриби рядками капелюшками вниз, пересипаючи сіллю. Також закладаємо листя дуба і смородини, кріп і перець горошком. Зверху кладемо дерев'яний круг, а на нього ставимо щось важке. Через 5-7 днів гриби осядуть і виступить розсіл, його потрібно трохи відлити і додати ще грибів. Так робимо кілька разів, після чого закупорюють бочку і зберігаємо в холодному місці.
Через 2-3 місяці солоні маслюки готові. Смачного!