Рецепт Масло, солоні в бочці фото

Масло, солоні в бочці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Гриби , Масло
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Цей рецепт підійде для великих обсягів соління, наприклад, якщо у вас 10 кг маслюків - соліть їх в бочці. Маслюки вийдуть міцні, смачні і стануть прекрасною закускою до святкового столу!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування маслюків, солоних в бочці. Нижче наведено покроковий рецепт з фотографіями, сподіваюся ви розберетеся, що і як. До речі, при засолюванні маслюків іноді гриби в бочці накривають капустяними листами, полежавши з грибами, в майбутньому з них виходять прекрасні голубці. Саме ж соління буде готове через 2-3 місяці. Хай щастить!

  • Масло - 10 кілограм
  • Сіль - 600 грам
  • Кріп - За смаком
  • Листя дуба і смородини - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
масло, солоні в бочці - фото крок 1
Маслюки ретельно перебираємо і очищаємо від лісового сміття і бруду, кілька разів промиваємо під водою. Підозрілі краще відразу викинути.
масло, солоні в бочці - фото крок 2
Дно бочки посипаємо шаром солі, викладаємо гриби рядками капелюшками вниз, пересипаючи сіллю. Також закладаємо листя дуба і смородини, кріп і перець горошком. Зверху кладемо дерев'яний круг, а на нього ставимо щось важке. Через 5-7 днів гриби осядуть і виступить розсіл, його потрібно трохи відлити і додати ще грибів. Так робимо кілька разів, після чого закупорюють бочку і зберігаємо в холодному місці.
масло, солоні в бочці - фото крок 3
Через 2-3 місяці солоні маслюки готові. Смачного!

Схожі рецепти