Мочені яблука в бочці
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки в домашніх умовах - процес нескладний і шалено захоплюючий. У яблучний рік, коли не знаєте куди подіти велику кількість фруктів, на виручку прийде цей класний рецепт!
Відразу хочу сказати, що днів 10 яблука повинні стояти при кімнатній температурі, а після на пару місяців їх потрібно відправити в прохолодне і темне місце. Підвал підійде ідеально для цього! Якщо збільшуєте кількість яблук, відповідно збільшуйте і кількість розсолу. Ароматних трав і листя беріть побільше, зайвими вони точно не будуть. Отже, Давайте розберемося, як приготувати мочені яблука в бочці.
- Сіль - 100 грам
- Цукор - 170 грам
- Мед - 3.5 Ст. Ложки
- Борошно житнє - 260 грам (цільнозерновий)
- Гірчичний порошок - 3.5 Ст. Ложки
- Житній солод - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком (м'ята, Тархуна, листя вишні, смородини і т.Д.)
- Яблуко - 5 кілограм (приблизно)
- Вода - 6 літрів
1. Для початку займемося розсолом - воду доведіть до кипіння, розчиніть в ній сіль і цукор. Зніміть з вогню і остудіть, після додайте мед. Солод, гірчичний порошок і борошно з'єднайте. Додайте трохи води і перемішайте до однорідності. Викладіть в розсіл. На дно бочонка (можна, можливо, звичайно, взяти і будь-яку іншу велику посуд) викладіть шар листя і зелені.
2. Слідом шар яблук.
3. І таким чином перекладаємо яблука і листя шарами. В кінці влийте розсіл, накрийте тарілкою або кришкою і встановіть вантаж. Через 10 днів приберіть в підвал. Смачного!