Рецепт Мочені яблука в бочці фото

Мочені яблука в бочці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
Літні
Солодке

Заготовки в домашніх умовах - процес нескладний і шалено захоплюючий. У яблучний рік, коли не знаєте куди подіти велику кількість фруктів, на виручку прийде цей класний рецепт!

Відразу хочу сказати, що днів 10 яблука повинні стояти при кімнатній температурі, а після на пару місяців їх потрібно відправити в прохолодне і темне місце. Підвал підійде ідеально для цього! Якщо збільшуєте кількість яблук, відповідно збільшуйте і кількість розсолу. Ароматних трав і листя беріть побільше, зайвими вони точно не будуть. Отже, Давайте розберемося, як приготувати мочені яблука в бочці.

  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 170 грам
  • Мед - 3.5 Ст. Ложки
  • Борошно житнє - 260 грам (цільнозерновий)
  • Гірчичний порошок - 3.5 Ст. Ложки
  • Житній солод - 2 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком (м'ята, Тархуна, листя вишні, смородини і т.Д.)
  • Яблуко - 5 кілограм (приблизно)
  • Вода - 6 літрів
мочені яблука в бочці - фото крок 1
1. Для початку займемося розсолом - воду доведіть до кипіння, розчиніть в ній сіль і цукор. Зніміть з вогню і остудіть, після додайте мед. Солод, гірчичний порошок і борошно з'єднайте. Додайте трохи води і перемішайте до однорідності. Викладіть в розсіл. На дно бочонка (можна, можливо, звичайно, взяти і будь-яку іншу велику посуд) викладіть шар листя і зелені.
мочені яблука в бочці - фото крок 2
2. Слідом шар яблук.
мочені яблука в бочці - фото крок 3
3. І таким чином перекладаємо яблука і листя шарами. В кінці влийте розсіл, накрийте тарілкою або кришкою і встановіть вантаж. Через 10 днів приберіть в підвал. Смачного!

Схожі рецепти