Мочені яблука з медом
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів мочених яблук, хочу запропонувати дуже простий варіант розсолу з медом. Яблучка виходять дивно ароматними і неймовірно смачними. Запам'ятовуйте і повторіть процес будинку.
Для приготування мочених яблук відмінно підійдуть великі бочки, але якщо ви робите невелику порцію, рекомендую використовувати пластикові відерця з кришкою. Щоб яблучка були ароматними, обов'язково додавайте листочки ягід. Мед, до речі, підійде і зацукровані, але його попередньо потрібно прогріти на водяній бані.
- Яблука - 1 кілограм
- Мед - 100 грам
- Сіль - 50 грам
- Листя смородини, вишні, малини - За смаком
Яблука і листочки як слід вимийте.
На дно контейнера викладіть приблизно половину листочків.
Викладіть яблука.
І зверху залишилися листочки.
Мед і сіль розведіть водою.
Кількість води вказати складно, все залежить від обраного контейнера і укладання яблук. Надлишки розсолу залиште в холодильнику, можливо в ньому буде необхідність.
Залийте яблука розсолом.
Накрийте, щоб яблука перебували в розсолі. Залиште в теплі на 4-5 днів. У міру необхідності можна підливати розсіл, що залишився.
А після перемістіть в прохолодне темне місце на місяць-два.
А після перемістіть в прохолодне темне місце на місяць-два.
Обов'язково спробуйте приготувати мочені яблука з медом!