Рецепт Мочені яблука з медом фото

Мочені яблука з медом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Заготовки

Для всіх любителів мочених яблук, хочу запропонувати дуже простий варіант розсолу з медом. Яблучка виходять дивно ароматними і неймовірно смачними. Запам'ятовуйте і повторіть процес будинку.

Для приготування мочених яблук відмінно підійдуть великі бочки, але якщо ви робите невелику порцію, рекомендую використовувати пластикові відерця з кришкою. Щоб яблучка були ароматними, обов'язково додавайте листочки ягід. Мед, до речі, підійде і зацукровані, але його попередньо потрібно прогріти на водяній бані.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Мед - 100 грам
  • Сіль - 50 грам
  • Листя смородини, вишні, малини - За смаком
мочені яблука з медом - фото крок 1
Яблука і листочки як слід вимийте.
мочені яблука з медом - фото крок 2
На дно контейнера викладіть приблизно половину листочків.
мочені яблука з медом - фото крок 3
Викладіть яблука.
мочені яблука з медом - фото крок 4
І зверху залишилися листочки.
мочені яблука з медом - фото крок 5
Мед і сіль розведіть водою.
мочені яблука з медом - фото крок 6
Кількість води вказати складно, все залежить від обраного контейнера і укладання яблук. Надлишки розсолу залиште в холодильнику, можливо в ньому буде необхідність.
мочені яблука з медом - фото крок 7
Залийте яблука розсолом.
мочені яблука з медом - фото крок 8
Накрийте, щоб яблука перебували в розсолі. Залиште в теплі на 4-5 днів. У міру необхідності можна підливати розсіл, що залишився.
А після перемістіть в прохолодне темне місце на місяць-два.
мочені яблука з медом - фото крок 9
Обов'язково спробуйте приготувати мочені яблука з медом!

Схожі рецепти