Яблука мочені
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, що приготувати на десерт, щоб здивувати всіх, то цей рецепт мочених яблук вам підійде. Яблука виходять надзвичайно смачними, тим більше, що їх сезон зовсім скоро почнеться.
Сьогодні я розповім, як приготувати яблука мочені. Це давній рецепт, але дуже актуальний сьогодні. Для цього рецепта раджу вибрати яблука пізніх сортів. Горобина надає яблукам витончений смак, а листя смородини роблять яблука свіжішими. Як же добре поласувати взимку такою смакотою! Мочені яблука дуже багаті вітамінами. Спробуйте приготувати вдома. Ви не пошкодуєте!
- Яблука - 2 кілограма (невеликі)
- Червона горобина - 400 грам
- Листя смородини - 20 штук
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 5 грам
Для початку потрібно вимити інгредієнти.
Заздалегідь приготуйте розсіл і залиште остигати до кімнатної температури. Пропорції розсолу: на літр води 50 грам цукру і 5 грам солі (все закип'ятити).
Потрібно укласти шарами яблука, горобину і листя смородини (яблука хвостиками догори! ).
Залийте розсолом і накрийте марлею. Нехай стоїть до початку бродіння. Після цього потрібно закрити банку і поставити в темне місце мінімум на місяць.