Рецепт Яблука мочені фото

Яблука мочені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Яблука , Горобина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Літні
Заготовки , Квашення , Кисле
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 дн. 0 г. 0 хв.

Якщо ви не знаєте, що приготувати на десерт, щоб здивувати всіх, то цей рецепт мочених яблук вам підійде. Яблука виходять надзвичайно смачними, тим більше, що їх сезон зовсім скоро почнеться.

Опис приготування:

Сьогодні я розповім, як приготувати яблука мочені. Це давній рецепт, але дуже актуальний сьогодні. Для цього рецепта раджу вибрати яблука пізніх сортів. Горобина надає яблукам витончений смак, а листя смородини роблять яблука свіжішими. Як же добре поласувати взимку такою смакотою! Мочені яблука дуже багаті вітамінами. Спробуйте приготувати вдома. Ви не пошкодуєте!

  • Яблука - 2 кілограма (невеликі)
  • Червона горобина - 400 грам
  • Листя смородини - 20 штук
  • Цукор - 50 грам
  • Сіль - 5 грам
яблука мочені - фото крок 1
Для початку потрібно вимити інгредієнти.
яблука мочені - фото крок 2
Заздалегідь приготуйте розсіл і залиште остигати до кімнатної температури. Пропорції розсолу: на літр води 50 грам цукру і 5 грам солі (все закип'ятити).
яблука мочені - фото крок 3
Потрібно укласти шарами яблука, горобину і листя смородини (яблука хвостиками догори! ).
яблука мочені - фото крок 4
Залийте розсолом і накрийте марлею. Нехай стоїть до початку бродіння. Після цього потрібно закрити банку і поставити в темне місце мінімум на місяць.

Схожі рецепти