Солоні опеньки в бочці
(покроковий рецепт з фото)
Соління грибів в бочці - це дуже старовинний спосіб, але досить ефективний і цікавий. Грибочки виходять хрусткими, красивими і смачними. Такі не загубився на будь-якому столі!
Уявляю класичний рецепт приготування солоних опеньків в бочці. Це - незвичайні солоні гриби, адже наполягають опеньки в дерев'яній бочці, що надає їм особливий смак. До столу опеньки подаються, попередньо политі олією і присипані цибулею і зеленню. Гарного вам дня!
- Опеньки - 5 кілограм
- Сіль - 300 грам
- Листя смородини - За смаком
- Кріп - За смаком
- Перець горошком - За смаком
Опеньки перебираємо і ретельно промиваємо. Дно бочки присипаємо шаром солі. Потім укладаємо гриби, капелюшками вниз, пересипаючи з сіллю. Також закладаємо кріп, листя смородини, перець горошком. Зверху кладемо гніт, опеньки будуть готові через тиждень.
Виступаючий розсіл (на протязі тижня) зливають і додають гриби. Бочка ж, повинна знаходиться в холодному місці.
До столу опеньки подаються або в чистому вигляді, або политі олією і присипані зеленню і цибулею. Смачного!