Рецепт Солоні опеньки в бочці фото

Солоні опеньки в бочці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Соління грибів в бочці - це дуже старовинний спосіб, але досить ефективний і цікавий. Грибочки виходять хрусткими, красивими і смачними. Такі не загубився на будь-якому столі!

Опис приготування:

Уявляю класичний рецепт приготування солоних опеньків в бочці. Це - незвичайні солоні гриби, адже наполягають опеньки в дерев'яній бочці, що надає їм особливий смак. До столу опеньки подаються, попередньо политі олією і присипані цибулею і зеленню. Гарного вам дня!

  • Опеньки - 5 кілограм
  • Сіль - 300 грам
  • Листя смородини - За смаком
  • Кріп - За смаком
  • Перець горошком - За смаком
солоні опеньки в бочці - фото крок 1
Опеньки перебираємо і ретельно промиваємо. Дно бочки присипаємо шаром солі. Потім укладаємо гриби, капелюшками вниз, пересипаючи з сіллю. Також закладаємо кріп, листя смородини, перець горошком. Зверху кладемо гніт, опеньки будуть готові через тиждень.
солоні опеньки в бочці - фото крок 2
Виступаючий розсіл (на протязі тижня) зливають і додають гриби. Бочка ж, повинна знаходиться в холодному місці.
солоні опеньки в бочці - фото крок 3
До столу опеньки подаються або в чистому вигляді, або политі олією і присипані зеленню і цибулею. Смачного!

Схожі рецепти