Опеньки, солоні з капустою
(покроковий рецепт з фото)
З опеньків і капусти виходить обладнаний салат-заготовка на зиму. Звичайно ж, можна використовувати і інші гриби, але, по-моєму, саме поєднання овочів з грибами опеньками - просто ідеальне!
Це класичний рецепт приготування опеньків, солоних з капустою. Для приготування я використовував такі інгредієнти: опеньки відварені, морква, капуста, цибуля ріпчаста, сіль, цукор, оцет, масло рослинне і спеції. Гриби з капустою прекрасно зберігаються в баночках, якщо їх тримати в холодильнику. Вдалого вам приготування!
- Опеньки - 2 кілограма (варені)
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Масло рослинне - 0, 5 L
- Оцет - 300 мілілітрів
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Сіль - 10 чайних ложок
- Перець горошком - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Дуже тонко наріжте капусту.
Моркву натріть на тертці і додайте до капусти.
Додайте крупно порізану цибулю.
Також кладемо відварені гриби, сіль і цукор. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
Вливаємо оцет, перемішуємо.
Перекладаємо все в глибоку каструлю, кладемо спеції і варимо на середньому вогні.
Варимо, приблизно годину, перемішуючи. Кришка повинна бути відкритою.
Готову страву розкладаємо по банках, закочує і залишаємо остигати. Потім зберігайте в холодильнику. Смачного!