Рецепт Опеньки, солоні з капустою фото

Опеньки, солоні з капустою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

З опеньків і капусти виходить обладнаний салат-заготовка на зиму. Звичайно ж, можна використовувати і інші гриби, але, по-моєму, саме поєднання овочів з грибами опеньками - просто ідеальне!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування опеньків, солоних з капустою. Для приготування я використовував такі інгредієнти: опеньки відварені, морква, капуста, цибуля ріпчаста, сіль, цукор, оцет, масло рослинне і спеції. Гриби з капустою прекрасно зберігаються в баночках, якщо їх тримати в холодильнику. Вдалого вам приготування!

  • Опеньки - 2 кілограма (варені)
  • Капуста - 2 кілограма
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Масло рослинне - 0, 5 L
  • Оцет - 300 мілілітрів
  • Цукор - 8 Ст. Ложок
  • Сіль - 10 чайних ложок
  • Перець горошком - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
опеньки, солоні з капустою - фото крок 1
Дуже тонко наріжте капусту.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 2
Моркву натріть на тертці і додайте до капусти.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 3
Додайте крупно порізану цибулю.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 4
Також кладемо відварені гриби, сіль і цукор. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 5
Вливаємо оцет, перемішуємо.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 6
Перекладаємо все в глибоку каструлю, кладемо спеції і варимо на середньому вогні.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 7
Варимо, приблизно годину, перемішуючи. Кришка повинна бути відкритою.
опеньки, солоні з капустою - фото крок 8
Готову страву розкладаємо по банках, закочує і залишаємо остигати. Потім зберігайте в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти