Опеньки солоні
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше солоних грибочків у вигляді закуски? Вони гарні зі смаженою або відвареною картоплею, м'ясом і в салатах. Обов'язково підготуйте пару баночок таких грибочків!
Цей рецепт стане в нагоді тим, хто любить ходити в ліс за грибами або ж просто не уявляє святкового столу без солоних грибочків. Опеньки виходять ніжними і ароматними. Всі ваші гості обов'язково оцінять старання кулінара. Щоб дізнатися, як приготувати опеньки солоні, прочитайте цей рецепт.
- Опеньки - 5 кілограм
- Парасольки кропу - 2 штуки
- Горошини запашного перцю - 4-6 штук
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Насіння гірчиці - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
Гриби замочити в холодній воді і дайте постояти. Потім ретельно промийте їх кілька разів, чистий.
Перекладіть опеньки у велику каструлю. Налийте води стільки, щоб вона покривала гриби. Потім поставте на плиту, додайте сіль і доведіть до кипіння. Варіть гриби 1, 5 годину, періодично знімаючи пінку.
Зніміть каструлю з вогню, додайте кріп, перець горошком, лавровий лист і насіння гірчиці. Залиште гриби остигати на ніч.
Вранці відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім промийте кип'яченою водою.
Розкладіть гриби по стерилізованих скляних банках. У каструлі закип'ятити воду, додайте цукор і оцет. Кип'ятіть протягом 5 хвилин. Потім залийте грибочки розсолом і закрутіть банки кришками. Зберігайте опеньки в холодильнику.