Солоні опеньки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Є два найпопулярніші способи заготовки опеньків на зиму: marinovanie і солончаки. Кожен вибирає варіант на свій смак, а я хочу розповісти вам в цьому рецепті, як приготувати солоні опеньки на зиму.
Збирати і заготовляти опеньки дуже просто, ростуть ці грибочки досить великими групами, а солити і маринувати їх зовсім нескладно, тому будь-яка, навіть недосвідчена в цій справі господиня, впорається з таким завданням. І сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом приготування солоних опеньків на зиму, який я використовую кожен рік і який подобається мені більше за інших. У ньому є один секретний інгредієнт - хрін, завдяки йому гриби стоять дуже довго і смак у них виходить дуже цікавий, трохи пікантний. Взимку ви зможете просто дістати баночку опеньків, заправити їх маслом і свіжою зеленню, і у вас вийде відмінна святкова закуска з цим простим рецептом солоних опеньків на зиму.
1) Насамперед перебираємо гриби, видаляємо сміття і промиваємо опеньки під проточною водою кілька разів.
2) Після цього викладаємо їх в каструлю, заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на півгодини.
3) через 30 хвилин відкидаємо опеньки на друшляк і ретельно промиваємо їх. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин з моменту закипання, не забуваємо час від часу знімати піну.
4) Поки гриби варяться, ми підготуємо спеції, хрін чистимо і тремо на дрібній тертці, часник нарізаємо пластинками, кріп подрібнюємо.
5) Коли гриби покипить 15 хвилин, відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки стече вода. Потім починаємо викладати опеньки шарами в каструлю і кожен шар пересипаємо сіллю, спеціями, часником, кропом і хріном. Потім накриваємо гриби складеної в кілька шарів марлею, зверху кладемо тарілку і ставимо гриби під гніт.
6) через 10 днів перекладаємо опеньки в чисті банки і ставимо на зберігання в холодильник.
Ось і весь простий рецепт, побачити, як, тут немає нічого складного, так що обов'язково його спробуйте. І приємного вам апетиту!
- Опеньки свіжі - 3 кілограма
- Корінь хрону - 1-2 штук
- Часник - 10 зубчиків
- Перець чорний горошком - 10-12 штук
- Кріп свіжий - 100-120 грам(Можно с зонтиками)
- Лавровий лист - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Насамперед перебираємо гриби, видаляємо сміття і промиваємо опеньки під проточною водою кілька разів.
2) Після цього викладаємо їх в каструлю, заливаємо гриби солоною водою і залишаємо на півгодини.
3) через 30 хвилин відкидаємо опеньки на друшляк і ретельно промиваємо їх. Знову викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо 15 хвилин з моменту закипання, не забуваємо час від часу знімати піну.
4) Поки гриби варяться, ми підготуємо спеції, хрін чистимо і тремо на дрібній тертці, часник нарізаємо пластинками, кріп подрібнюємо.
5) Коли гриби покипить 15 хвилин, відкидаємо їх на друшляк і чекаємо, поки стече вода. Потім починаємо викладати опеньки шарами в каструлю і кожен шар пересипаємо сіллю, спеціями, часником, кропом і хріном. Потім накриваємо гриби складеної в кілька шарів марлею, зверху кладемо тарілку і ставимо гриби під гніт.
6) через 10 днів перекладаємо опеньки в чисті банки і ставимо на зберігання в холодильник.
Ось і весь простий рецепт, побачити, як, тут немає нічого складного, так що обов'язково його спробуйте. І приємного вам апетиту!