Рецепт Солоні опеньки в банках фото

Солоні опеньки в банках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Тільки уявіть, як апетитно виглядає відварна кортошечка з солоними опеньками, а про смак і аромат навіть говорити нічого - просто смакота, цим чудовим блюдом ми зможемо ласувати всю зиму.

Опис приготування:

Взимку, крім різних овочів і фруктів, якось особливо хочеться ароматних лісових грибочків, тому ми вже влітку повинні подумати про їх заготівлі. Способи є різні, можна їх замаринувати, заморозити або ж, як пропоную вам я, зробити відмінні солоні опеньки в банках в домашніх умовах. Справа, звичайно, на любителя, але особисто мені цей варіант подобається найбільше, адже у таких грибів смак виходить особливо насичений і його не перебиває оцет, як це буває при маринуванні. А сам рецепт приготування солоних опеньків в банках простий до неподобства і часу багато не займає, так що приступимо до справи.

  • Опеньки свіжі - 3 кілограма
  • Часник - 15-16 зубчиків
  • Лавровий лист - 4-5 штук
  • Перець запашний горошком - 10-12 штук
  • Перець чорний горошком - 10-12 штук
  • Кріп свіжий подрібнений - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
солоні опеньки в банках - фото крок 1
Перебираємо гриби і ретельно промиваємо їх під проточною водою.
солоні опеньки в банках - фото крок 2
Потім викладаємо в каструлю і заливаємо водою, ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і відкидаємо опеньки на друшляк. Промиваємо гриби і знову кладемо їх в каструлю і заливаємо водою, в цей раз варимо гриби 40 хвилин, знімаючи утворюється при цьому піну.
солоні опеньки в банках - фото крок 3
Поки гриби варяться, підготуємо спеції, їх кількість можете коригувати в залежності від своїх уподобань. Часник чистимо і розрізаємо кожен зубчик вздовж на кілька частин, кріп промиваємо і подрібнюємо.
солоні опеньки в банках - фото крок 4
Коли гриби проваряться 40 хвилин, відкидаємо їх на друшляк, а після того як стече вода, перекладаємо їх в чисту каструлю. Додаємо до опенькам спеції і солимо їх за смаком, гриби повинні бути трохи пересоленние, але не переборщіть.
солоні опеньки в банках - фото крок 5
Потім накриваємо опеньки тарілкою і ставимо їх під прес на 4-5 днів. Після цього перекладаємо гриби в банки і ставимо на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти