Солоні опеньки в банках
(покроковий рецепт з фото)
Тільки уявіть, як апетитно виглядає відварна кортошечка з солоними опеньками, а про смак і аромат навіть говорити нічого - просто смакота, цим чудовим блюдом ми зможемо ласувати всю зиму.
Взимку, крім різних овочів і фруктів, якось особливо хочеться ароматних лісових грибочків, тому ми вже влітку повинні подумати про їх заготівлі. Способи є різні, можна їх замаринувати, заморозити або ж, як пропоную вам я, зробити відмінні солоні опеньки в банках в домашніх умовах. Справа, звичайно, на любителя, але особисто мені цей варіант подобається найбільше, адже у таких грибів смак виходить особливо насичений і його не перебиває оцет, як це буває при маринуванні. А сам рецепт приготування солоних опеньків в банках простий до неподобства і часу багато не займає, так що приступимо до справи.
- Опеньки свіжі - 3 кілограма
- Часник - 15-16 зубчиків
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Перець запашний горошком - 10-12 штук
- Перець чорний горошком - 10-12 штук
- Кріп свіжий подрібнений - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Перебираємо гриби і ретельно промиваємо їх під проточною водою.
Потім викладаємо в каструлю і заливаємо водою, ставимо каструлю на вогонь, доводимо рідину до кипіння і відкидаємо опеньки на друшляк. Промиваємо гриби і знову кладемо їх в каструлю і заливаємо водою, в цей раз варимо гриби 40 хвилин, знімаючи утворюється при цьому піну.
Поки гриби варяться, підготуємо спеції, їх кількість можете коригувати в залежності від своїх уподобань. Часник чистимо і розрізаємо кожен зубчик вздовж на кілька частин, кріп промиваємо і подрібнюємо.
Коли гриби проваряться 40 хвилин, відкидаємо їх на друшляк, а після того як стече вода, перекладаємо їх в чисту каструлю. Додаємо до опенькам спеції і солимо їх за смаком, гриби повинні бути трохи пересоленние, але не переборщіть.
Потім накриваємо опеньки тарілкою і ставимо їх під прес на 4-5 днів. Після цього перекладаємо гриби в банки і ставимо на зберігання в холодильник.