Рецепт Опеньки осінні солоні фото

Опеньки осінні солоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 15
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Опеньки радують нас не тільки своїм відмінним смаком, але також і тим, що ростуть як влітку, так і восени. А оскільки сезон дозрівання осінніх опеньків вже близько, я пропоную вам всій спосіб їх заготовки.

Опис приготування:

Мені не дуже подобаються мариновані гриби, тому що в них найчастіше додають оцет, а він практично повністю вбиває природний смак і аромат грибочків. А ось якщо приготувати опеньки осінні солоні в домашніх умовах - це зовсім інша справа, мало того, що зробити їх дуже просто, так ще й смак у таких грибів виходить чудовий. Їх потім взимку можна і з маслом до картопелька подати, і посмажити або ж поставити в якості частування на святковий стіл, загалом, з цим простим рецептом опеньків осінніх солоних ви зробите знатне частування на всі випадки життя.

1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.

2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.

4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.

5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.

Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!


  • Опята осенние- 10 кілограм
  • Сіль - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 180 грам
  • Кріп свіжий - 180 грам
  • Лавровий лист - 20 грам
  • Перець запашний горошком - 120 грам
Мені не дуже подобаються мариновані гриби, тому що в них найчастіше додають оцет, а він практично повністю вбиває природний смак і аромат грибочків. А ось якщо приготувати опеньки осінні солоні в домашніх умовах - це зовсім інша справа, мало того, що зробити їх дуже просто, так ще й смак у таких грибів виходить чудовий. Їх потім взимку можна і з маслом до картопелька подати, і посмажити або ж поставити в якості частування на святковий стіл, загалом, з цим простим рецептом опеньків осінніх солоних ви зробите знатне частування на всі випадки життя.

1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.

2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.

4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.

5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.

Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти