Опеньки осінні солоні

Опеньки осінні солоні
Кількість порцій: 15 Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.
Опеньки радують нас не тільки своїм відмінним смаком, але також і тим, що ростуть як влітку, так і восени. А оскільки сезон дозрівання осінніх опеньків вже близько, я пропоную вам всій спосіб їх заготовки.

опис приготування:

Мені не дуже подобаються мариновані гриби, тому що в них найчастіше додають оцет, а він практично повністю вбиває природний смак і аромат грибочків. А ось якщо приготувати опеньки осінні солоні в домашніх умовах — це зовсім інша справа, мало того, що зробити їх дуже просто, так ще й смак у таких грибів виходить чудовий. Їх потім взимку можна і з маслом до картопелька подати, і посмажити або ж поставити в якості частування на святковий стіл, загалом, з цим простим рецептом опеньків осінніх солоних ви зробите знатне частування на всі випадки життя.

1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.

2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.

4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.

5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.

Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!


  • Опята осенние— 10 кілограм
  • сіль— 500 грам
  • Цибуля ріпчаста— 180 грам
  • кріп свіжий— 180 грам
  • Лавровий лист— 20 грам
  • Перець запашний горошком— 120 грам
Мені не дуже подобаються мариновані гриби, тому що в них найчастіше додають оцет, а він практично повністю вбиває природний смак і аромат грибочків. А ось якщо приготувати опеньки осінні солоні в домашніх умовах — це зовсім інша справа, мало того, що зробити їх дуже просто, так ще й смак у таких грибів виходить чудовий. Їх потім взимку можна і з маслом до картопелька подати, і посмажити або ж поставити в якості частування на святковий стіл, загалом, з цим простим рецептом опеньків осінніх солоних ви зробите знатне частування на всі випадки життя.

1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.

2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.

4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.

5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.

Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!


Схожі рецепти

Солоні опеньки на зиму

Солоні опеньки на зиму

Є два найпопулярніші способи заготовки опеньків на зиму: marinovanie і солончаки. Кожен вибирає варіант на свій смак, а я хочу розповісти вам в цьому рецепті, як приготувати солоні опеньки на зиму. опис приготування: Збирати і заготовляти опеньки дуже просто, ростуть ці грибочки досить великим...

читати далі
Солоні опеньки в банках

Солоні опеньки в банках

Тільки уявіть, як апетитно виглядає відварна кортошечка з солоними опеньками, а про смак і аромат навіть говорити нічого — просто смакота, цим чудовим блюдом ми зможемо ласувати всю зиму. опис приготування: взимку, крім різних овочів і фруктів, якось особливо хочеться ароматних лісових грибочк...

читати далі
Швидко мариновані опеньки

Швидко мариновані опеньки

мариновані опеньки — відмінна закуска до відварного картоплі, страв з м'яса, птиці або риби. Пропоную швидкий спосіб приготування таких опеньків. опис приготування: опеньки — одні з найбільш корисних і смачних грибів, які ростуть на березових і хвойних пнях. опеньки солять, маринують, заварюва...

читати далі
Смажені опеньки з картоплею

Смажені опеньки з картоплею

Ох, ну хто зможе встояти перед смаженою картоплею з цибулькою і опеньками? Ось я особисто не можу. Якщо ви теж не байдужі до опеньки — читайте рецепт! опис приготування: Смажена картопля з грибами — частий гість на будь-якому столі. Однак, приготувати цю страву не так-то просто, і не кожен мож...

читати далі
Мариновані опеньки без цукру

Мариновані опеньки без цукру

Оскільки вже якраз з'явилися перші опеньки, потрібно поспішити заготовити їх на зиму, я можу запропонувати вам для цього свій простий рецепт маринованих опеньків без цукру, повірте, це відмінна закуска. опис приготування: У нашій родині гриби люблять як збирати, так і їсти, тому в погребі у на...

читати далі