Опеньки осінні солоні
(покроковий рецепт з фото)
Опеньки радують нас не тільки своїм відмінним смаком, але також і тим, що ростуть як влітку, так і восени. А оскільки сезон дозрівання осінніх опеньків вже близько, я пропоную вам всій спосіб їх заготовки.
Мені не дуже подобаються мариновані гриби, тому що в них найчастіше додають оцет, а він практично повністю вбиває природний смак і аромат грибочків. А ось якщо приготувати опеньки осінні солоні в домашніх умовах - це зовсім інша справа, мало того, що зробити їх дуже просто, так ще й смак у таких грибів виходить чудовий. Їх потім взимку можна і з маслом до картопелька подати, і посмажити або ж поставити в якості частування на святковий стіл, загалом, з цим простим рецептом опеньків осінніх солоних ви зробите знатне частування на всі випадки життя.
1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.
2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.
4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.
5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.
Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!
- Опята осенние- 10 кілограм
- Сіль - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 180 грам
- Кріп свіжий - 180 грам
- Лавровий лист - 20 грам
- Перець запашний горошком - 120 грам
1) Отже, прибираємо з грибів зайвий сміття і ретельно промиваємо опеньки в декількох водах.
2) Наливаємо в каструлю воду, солимо її і доводимо до кипіння. У киплячу воду викладаємо промиті опеньки і варимо їх приблизно 15 хвилин, потім відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
3) Тепер беремо глибокий посуд, в якій будемо солити гриби, на дно викладаємо прянощі і цибулю, зверху викладаємо невеликий шар опеньків, посипаємо їх сіллю і перекладаємо цибулею і прянощами, так повторюємо кожен шар.
4) Коли всі гриби буде викладено, накриваємо їх марлею або тканинною серветкою і ставимо під прес.
5) Десь через 10 днів гриби потрібно перекласти в банки і поставити їх в холодильник на зберігання.
Такі опеньки виходять неймовірно смачними, просто смакота. Приємного всім апетиту!