Рецепт Солоні грузді в банках на зиму фото

Солоні грузді в банках на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Грузді
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 12
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Рецепт приготування солоних груздів в банках на зиму, звичайно ж, забирає досить багато часу, але зате від вас буде потрібно хіба що відмити гарненько лісових красенів, не більше! Все просто!

Опис приготування:

Такий рецепт приготування солоних груздів в банках на зиму, побачити, як, насправді дуже простий. А вже якими смачними гриби вийдуть! Такі солоні грузді в банках на зиму в домашніх умовах найкраще зберігати в холодильнику. Стояти можуть до півроку, але зазвичай з'їдаються швидше.

  • Грузді - 5 кілограм
  • Сіль - 1 Склянка
солоні грузді в банках на зиму - фото крок 1
1. Ретельно вимити гриби.
солоні грузді в банках на зиму - фото крок 2
2. Заливаємо холодною водою і тримаємо під гнітом три дні.
солоні грузді в банках на зиму - фото крок 3
3. Кожен день воду потрібно міняти, щоб увесь бруд і характерна гіркота з грибів вийшла. Потім нарізаємо гриби і засолюють. Сіль беріть без йоду.
солоні грузді в банках на зиму - фото крок 4
4. Ось так вони виглядають. Знову поміщаємо під сильний гніт на три дні.
солоні грузді в банках на зиму - фото крок 5
5. Потім вже перекладаємо в банки. Заливаємо соком, що виділився.

Схожі рецепти