Опеньки, мариновані в банках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо врожай опеньків в цьому році вдався і ви вже насмажили і наморозили їх вдосталь, а вони все не закінчуються, тоді їх залишається тільки маринувати. У мене є для вас відмінний рецепт з цієї нагоди.
Багато людей недооцінюють опеньки і вважають за краще їм більш благородні гриби, але особисто я їх обожнюю і, як тільки починається сезон, закочував опеньки як божевільна, тому що взимку грибочки розходяться моментально. Рецепт я використовую старий і випробуваний і з задоволенням поділюся їм з вами і розповім, як зробити опеньки, мариновані в банках. Тут я підібрала ідеальне поєднання спецій, на мій погляд, але ви, звичайно ж, можете щось додати або прибрати, адже це справа смаку. В іншому, грибочки виходять просто суперські, дуже крепенькие і з приголомшливим ароматом. Так що вирушаємо в ліс або на ринок за врожаєм і заготовляємо опеньки, мариновані в банках, в домашніх умовах, щоб взимку насолоджуватися їх відмінним смаком.
- Опеньки свіжі - 9 літрів
- Вода - 2 L
- Оцтова есенція - 6 чайних ложок
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 8 чайних ложок
- Часник - 15-16 зубчиків
- Лавровий лист - 8-10 штук
- Перець чорний горошком - 1, 5-2 чайних ложки
- Кориця палички - 2 штуки