Рецепт Опеньки, мариновані в банках фото

Опеньки, мариновані в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо врожай опеньків в цьому році вдався і ви вже насмажили і наморозили їх вдосталь, а вони все не закінчуються, тоді їх залишається тільки маринувати. У мене є для вас відмінний рецепт з цієї нагоди.

Опис приготування:

Багато людей недооцінюють опеньки і вважають за краще їм більш благородні гриби, але особисто я їх обожнюю і, як тільки починається сезон, закочував опеньки як божевільна, тому що взимку грибочки розходяться моментально. Рецепт я використовую старий і випробуваний і з задоволенням поділюся їм з вами і розповім, як зробити опеньки, мариновані в банках. Тут я підібрала ідеальне поєднання спецій, на мій погляд, але ви, звичайно ж, можете щось додати або прибрати, адже це справа смаку. В іншому, грибочки виходять просто суперські, дуже крепенькие і з приголомшливим ароматом. Так що вирушаємо в ліс або на ринок за врожаєм і заготовляємо опеньки, мариновані в банках, в домашніх умовах, щоб взимку насолоджуватися їх відмінним смаком.

  • Опеньки свіжі - 9 літрів
  • Вода - 2 L
  • Оцтова есенція - 6 чайних ложок
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 8 чайних ложок
  • Часник - 15-16 зубчиків
  • Лавровий лист - 8-10 штук
  • Перець чорний горошком - 1, 5-2 чайних ложки
  • Кориця палички - 2 штуки
опеньки, мариновані в банках - фото крок 1
Насамперед нам, звичайно ж, потрібно ретельно перебрати опеньки і гарненько їх промити.
опеньки, мариновані в банках - фото крок 2
Тепер викладаємо гриби в каструлю, додаємо приблизно 1-2 склянки води і варимо опеньки досить довго, де до 1-1, 5 годину.
опеньки, мариновані в банках - фото крок 3
Потім грибочки відкидаємо на друшляк і ретельно промиваємо кілька разів. Ми залишаємо їх, щоб стікала вода, а самі займемося маринадом. Наливаємо в каструлю 2 літра води, додаємо часник і всі спеції, ставимо маринад на вогонь і доводимо рідину до кипіння. Викладаємо в киплячий маринад гриби і варимо їх протягом 10 хвилин, потім вимикаємо вогонь і додаємо в каструлю оцтову есенцію.
опеньки, мариновані в банках - фото крок 4
Викладаємо опеньки в стерилізовані банки, заливаємо маринадом і закочує банки.
опеньки, мариновані в банках - фото крок 5
Перевертаємо баночки дном вгору, накриваємо чимось теплим і залишаємо в такому положенні до повного охолодження, потім переносимо банки в прохолодне темне місце на зберігання.

Схожі рецепти