Швидко мариновані опеньки
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані опеньки - відмінна закуска до відварного картоплі, страв з м'яса, птиці або риби. Пропоную швидкий спосіб приготування таких опеньків.
Опеньки - одні з найбільш корисних і смачних грибів, які ростуть на березових і хвойних пнях. Опеньки солять, маринують, заварювати, смажать. За цим рецептом можна приготувати швидкі мариновані опеньки. З огляду на, що зараз ще не сезон лісових грибів, я взяла морожені опеньки. З них теж виходить смачна закуска. При подачі заправте мариновані гриби рослинним маслом і зеленню.
- Опеньки - 300 грам
- Вода - 1, 2 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний горошком - 4-5 штук
- Оцет столовий 9% - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
Підготуйте інгредієнти для приготування маринованих опеньків.
У каструлю налийте 600 мл. Води і додайте 1 столову ложку солі.
Опеньки добре промийте і викладіть в каструлю з водою і сіллю. У мене були морожені опеньки. Свіжі теж потрібно добре промити. Варіть гриби з моменту закипання 20-25 хвилин. У процесі варіння утворюється багато піни, її потрібно знімати. Після воду злийте, а опеньки ретельно помийте під проточною водою.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте 600-700 мл. Води, додайте 1 столову ложку солі і цукор.
Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Доведіть маринад до кипіння.
Промиті опеньки викладіть в каструлю з маринадом. Варіть в маринаді 15-20 хвилин. Вимкніть і додайте столову ложку 9% оцту.
На дно чистої банки викладіть часник.
Викладіть в банку опеньки. Залийте їх гарячим маринадом. Дайте охолонути і відправте в холод. Через 12 годин мариновані опеньки будуть готові.
Мариновані опеньки подавайте на закуску. Смачного!