Мариновані опеньки без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
У самому розпалі грибний сезон, тому саме час задуматися про заготовках. І навіть якщо у вас немає можливості поїхати в ліс, купите пару кіло опеньків на ринку, взимку немає нічого смачнішого заготовок з них.
Пропоную вам перевірений часом і дуже простий рецепт маринованих опеньків без стерилізації - відмінний варіант для тих, хто не любить возитися з заготовками. На приготування таких грибочків ви не витратите багато часу, але, Проте, вони вийдуть смачними, соковитими і будуть добре зберігатися. Я ніколи не варю опеньки занадто довго, тому що вони можуть стати гуязиками, а якщо зробити мариновані опеньки без стерилізації в домашніх умовах за цим рецептом, гриби вийдуть хрусткими і міцними. Спробуйте обов'язково такий спосіб, можливо, він вам сподобається і стане одним з найулюбленіших.
1) Перебираємо опеньки і промиваємо їх під проточною водою, відкидаємо на друшляк. Потім викладаємо гриби в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо каструлю на повільний вогонь.
2) варимо опеньки 10 хвилин після закипання і не забуваємо в процесі знімати піну, що утворюється, тому що після варіння рідина повинна залишитися практично прозорою.
3) Після закінчення 10 хвилин додаємо до грибів сіль, всі спеції і кріп, варимо гриби ще хвилинку, потім вливаємо оцет.
4) Знімаємо каструлю з вогню, видаляємо з маринаду лавровий лист і кріп, розкладаємо гриби по стерилізованих банках і закочує їх. Банки перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати.
Як я вже казав, гриби зберігаються досить довго, в прохолодному місці можуть простояти близько року. Приємного всім апетиту!
- Опеньки свіжі - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 0, 5 склянки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець чорний горошком - 3 штуки
- Гвоздика - 4 штуки
- Кориця мелена - 1 щіпка
- Кріп - За смаком
1) Перебираємо опеньки і промиваємо їх під проточною водою, відкидаємо на друшляк. Потім викладаємо гриби в каструлю, вливаємо півсклянки води і ставимо каструлю на повільний вогонь.
2) варимо опеньки 10 хвилин після закипання і не забуваємо в процесі знімати піну, що утворюється, тому що після варіння рідина повинна залишитися практично прозорою.
3) Після закінчення 10 хвилин додаємо до грибів сіль, всі спеції і кріп, варимо гриби ще хвилинку, потім вливаємо оцет.
4) Знімаємо каструлю з вогню, видаляємо з маринаду лавровий лист і кріп, розкладаємо гриби по стерилізованих банках і закочує їх. Банки перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати.
Як я вже казав, гриби зберігаються досить довго, в прохолодному місці можуть простояти близько року. Приємного всім апетиту!