Рецепт Мариновані опеньки з часником фото

Мариновані опеньки з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Як приємно взимку відкрити баночку маринованих опеньків і порадувати себе, рідних і гостей відмінним пригощанням. Але для того, щоб взимку було що відкрити, восени грибочка потрібно заготовити, отже, приступимо.

Опис приготування:

Щоб збирати гриби, потрібно бути справжнім професіоналом своєї справи, тому я залишаю це заняття чоловікові, моя ж завдання тут - заготівля грибів. І для кожного виду у мене є свій особливий рецепт, і сьогодні я поділюся з вами своїм способом, як зробити мариновані опеньки з часником, неймовірно апетитні і ароматні. У них настільки відмінний смак, що в нього закохуєшся з першого разу, всі спеції тут підібрані дуже вдало, а часник надаємо грибочками особливий неповторний аромат. Зробіть такі мариновані опеньки з часником в домашніх умовах і ви зрозумієте наскільки ця закуска приголомшлива.

  • Опеньки - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Часник - 5 зубчиків
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець чорний горошком - 10 штук
  • Гвоздика - 6 штук
мариновані опеньки з часником - фото крок 1
Перебираємо опеньки і промиваємо їх під проточною водою.
мариновані опеньки з часником - фото крок 2
Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 1, 5 годину, потім воду зливаємо і знову промиваємо опеньки.
мариновані опеньки з часником - фото крок 3
Тепер викладаємо гриби в глибоку каструлю, знову заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо опеньки 1, 5 години з моменту закипання, знімаємо піну, що утворюється.
мариновані опеньки з часником - фото крок 4
Після закінчення часу ми знімаємо каструлю з вогню і відкидаємо опеньки на друшляк, щоб стекла вода.
мариновані опеньки з часником - фото крок 5
Тепер займемося маринадом, в чисту каструлю наливаємо літр води, додаємо оцет, сіль, цукор і спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння.
мариновані опеньки з часником - фото крок 6
У киплячий маринад викладаємо відварені опеньки і варимо все ще 20 хвилин.
мариновані опеньки з часником - фото крок 7
За кілька хвилин до готовності додаємо в каструлю нарізаний невеликими кубиками часник.
мариновані опеньки з часником - фото крок 8
Потім розкладаємо гриби по стерилізованим баночках.
мариновані опеньки з часником - фото крок 9
Прикриваємо їх кришками і стерилізуємо ще 20 хвилин.
мариновані опеньки з часником - фото крок 10
Закочує банки, перевертаємо їх дном вгору і залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо опеньки в прохолодному темному місці. Смачного!

Схожі рецепти