Мариновані опеньки з часником
(покроковий рецепт з фото)
Як приємно взимку відкрити баночку маринованих опеньків і порадувати себе, рідних і гостей відмінним пригощанням. Але для того, щоб взимку було що відкрити, восени грибочка потрібно заготовити, отже, приступимо.
Щоб збирати гриби, потрібно бути справжнім професіоналом своєї справи, тому я залишаю це заняття чоловікові, моя ж завдання тут - заготівля грибів. І для кожного виду у мене є свій особливий рецепт, і сьогодні я поділюся з вами своїм способом, як зробити мариновані опеньки з часником, неймовірно апетитні і ароматні. У них настільки відмінний смак, що в нього закохуєшся з першого разу, всі спеції тут підібрані дуже вдало, а часник надаємо грибочками особливий неповторний аромат. Зробіть такі мариновані опеньки з часником в домашніх умовах і ви зрозумієте наскільки ця закуска приголомшлива.
- Опеньки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Часник - 5 зубчиків
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Гвоздика - 6 штук
Перебираємо опеньки і промиваємо їх під проточною водою.
Перекладаємо гриби в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на 1, 5 годину, потім воду зливаємо і знову промиваємо опеньки.
Тепер викладаємо гриби в глибоку каструлю, знову заливаємо водою і ставимо на вогонь, варимо опеньки 1, 5 години з моменту закипання, знімаємо піну, що утворюється.
Після закінчення часу ми знімаємо каструлю з вогню і відкидаємо опеньки на друшляк, щоб стекла вода.
Тепер займемося маринадом, в чисту каструлю наливаємо літр води, додаємо оцет, сіль, цукор і спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння.
У киплячий маринад викладаємо відварені опеньки і варимо все ще 20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо в каструлю нарізаний невеликими кубиками часник.
Потім розкладаємо гриби по стерилізованим баночках.
Прикриваємо їх кришками і стерилізуємо ще 20 хвилин.
Закочує банки, перевертаємо їх дном вгору і залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо опеньки в прохолодному темному місці. Смачного!