Мариновані опеньки без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Оскільки вже якраз з'явилися перші опеньки, потрібно поспішити заготовити їх на зиму, я можу запропонувати вам для цього свій простий рецепт маринованих опеньків без цукру, повірте, це відмінна закуска.
У нашій родині гриби люблять як збирати, так і їсти, тому в погребі у нас завжди стоїть пару баночок заготовок з них. Іноді я пробую щось новеньке і готую опеньки якимось незвичайним способом, але все ж найчастіше використовую класичний рецепт маринованих опеньків без цукру. На мій погляд, тут ідеальне поєднання інгредієнтів, тому гриби завжди виходять смачними і стоять відмінно. А оскільки грибний сезон в самому розпалі, я вирішила поділитися з вами своїм рецептом приготування маринованих опеньків без цукру. Спробуйте приготувати грибочки таким способом, а якщо вам сподобається, розкажіть про це рецепті друзям.
- Опеньки свіжі - 9 літрів
- Вода - 1 літр
- Оцет столовий - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Кріп парасольки - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 10-12 штук
Отже, перебираємо опеньки, ретельно промиваємо і викладаємо їх в каструлю. Заливаємо гриби приблизно літром води і ставимо каструлю на повільний вогонь.
Як тільки рідина закипить, відкидаємо опеньки на друшляк, потім промиваємо їх, знову викладаємо каструлю і заливаємо літром воду, варимо їх ще раз. З 9 літрів свіжих грибів після варіння ми отримуємо десь літра 3.
Тепер втретє викладаємо опеньки в каструлю, додаємо сіль, кріп і чорний перець горошком. Заливаємо все літром води, перемішуємо і доводимо масу до кипіння, потім робимо вогонь менше і вливаємо оцет, знову все перемішуємо.
Викладаємо гарячі гриби в стерилізовані банки до плічок і виставляємо їх у каструлю для стерилізації. Прикриваємо банки кришками і стерилізуємо їх протягом 40 хвилин, після чого закочує, перевертаємо догори дном і залишаємо остигати.