Рецепт Мариновані опеньки без оцту фото

Мариновані опеньки без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Гриби , Опеньки
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт не вимагає від вас особливих зусиль, на все про все у вас піде один годину часу. Мариновані опеньки - є дуже хорошою закускою на кожен день або навіть на святковий стіл.

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування маринованих опеньків без оцту. Відразу хочу відзначити, що оцет я замінив лимонною кислотою. Мариновані гриби слід зберігати в прохолодному місці, наприклад, в холодильнику або коморі. Вживати опеньки в їжу можна вже через кілька днів. Хай щастить!

  • Опеньки - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
  • Лимонна кислота - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
  • Гвоздика - За смаком
мариновані опеньки без оцту - фото крок 1
Опеньки перебираємо і ретельно промиваємо під водою. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо ще 7-8 хвилин. Зливаємо"першу" воду, заливаємо свіжою і даємо прокипіти опеньки 20 хвилин. Відкидаємо гриби на друшляк.
мариновані опеньки без оцту - фото крок 2
Каструлю з холодною водою ставимо на вогонь, на літр води - 1 ст.Л. Сіль і 1 ст.Л. Цукру, також кладемо лавровий лист, гвоздику і кілька часточок часнику. Доводимо до кипіння і додаємо 1 ст.Л. Лимонної кислоти.
мариновані опеньки без оцту - фото крок 3
У маринад додаємо опеньки.
мариновані опеньки без оцту - фото крок 4
Варимо ще 15 хвилин.
мариновані опеньки без оцту - фото крок 5
Гриби розкладаємо по стерилізованим баночках і заливаємо маринадом. Зверху вливаємо по чуть рослинного масла. Закриваємо банки і даємо їм охолонути. Смачного!

Схожі рецепти