Мариновані маслюки без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Готуємо прекрасну консервацію на зиму - мариновані маслюки без оцту. Раніше я маринував гриби з оцтом, тепер же заміняю його лимонною кислотою, так корисніше. Спробуйте і ви!
Перед вами простий рецепт приготування маринованих маслюків без оцту. Рецепт дуже простий, головне - підготуйте стерилізовані банки для консервації. Гриби прекрасно зберігаються в холодильнику або погребі. Подаються до столу як закуска до абсолютно будь-якого гарніру. Гарного вам дня!
- Масло - 1 кілограм(1л)
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 70 грам
- Лимонна кислота - 100 мілілітрів
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 1 штука
Гриби ретельно миємо, чистимо і варимо в підсоленій воді 20 хвилин. Потім відкидаємо їх на сито, щоб пішла вся вода. Приготуємо маринад: в вод кладемо сіль, цукор, перець, лавровий лист, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо лимонну кислоту. Маринадом заливаємо гриби в стерилізованих баночках.
Банки закриваємо кришками.
Перевертаємо до повного охолодження. Зберігаємо в холодному місці. Смачного!