Рецепт Мариновані маслюки без закачування фото

Мариновані маслюки без закачування
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Масло
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Початок вересня - період збору маслюків, а якщо вам пощастило, як і мені назбирати пару відер цих чудових грибочків, рекомендую їх замаринувати на зиму, виходить дуже смачно!

До вашої уваги простий рецепт приготування маринованих маслюків без закачування. Готові маслюки зберігаються в холодному приміщенні, це може бути льох або підвал, але найпростіше зберігати, звичайно ж, в холодильнику. Маслюки стануть прекрасною закускою на святковий стіл і не тільки. Гарного вам настрою!

  • Масло - 1 кілограм
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Перець горошком - 6 штук
  • Часник - 4 зубчики
мариновані маслюки без закачування - фото крок 1
Чистий і масло PIME, потім відварюємо в підсоленій киплячій воді 10 хвилин. Відкидаємо гриби на друшляк, воду зливаємо.
мариновані маслюки без закачування - фото крок 2
У каструлю наливаємо чисту воду, кладемо сіль, запашний перець, цукор, лавровий лист.
Доводимо до кипіння.
мариновані маслюки без закачування - фото крок 3
Додайте маслюки, варіть ще 5 хвилин.
мариновані маслюки без закачування - фото крок 4
На дно стерилізованих банок кладемо часник, потім грибочки, а зверху заливаємо маринадом. Додаємо в кожну банку окремо по третій частині оцту. Банки щільно закручуємо кришками, перевертаємо до повного охолодження.
мариновані маслюки без закачування - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти