Мариновані гливи без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося ароматних маринованих грибочків, а все заготовки вже закінчилися? Не біда, адже завжди можна приготувати смачні мариновані гливи абсолютно без оцту, швидко і дуже просто.
Насправді в зиязикай час асортимент грибів не великий, звичайно, якщо ви не встигли їх заготовити ще влітку і восени. Доводиться вибирати між печерицями та вешенками і особисто я віддаю вибір другим, тому що їх смак, на мій погляд, більш яскравий і насичений. Та й готувати їх - одне задоволення, все дуже швидко і легко. І зараз я розповім вам, як зробити мариновані гливи без оцту. Повірте, це чудова закуска, а також відмінне доповнення до м'ясних страв або салатів. Незважаючи на відсутність у складі оцту, зберігаються такі гливи досить довго, близько 4-5 місяців, правда, тільки в холодильнику. Так що коли душа попросить смачненьких грибочків, ви знаєте, що робити - берете цей простий рецепт маринованих глив без оцту і приступаєте до справи.
- Гливи - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль велика - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Кислота лимонна - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 5-6 штук
- Перець чорний горошком - 10-12 штук