Рецепт Мариновані гливи без оцту фото

Мариновані гливи без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Захотілося ароматних маринованих грибочків, а все заготовки вже закінчилися? Не біда, адже завжди можна приготувати смачні мариновані гливи абсолютно без оцту, швидко і дуже просто.

Насправді в зиязикай час асортимент грибів не великий, звичайно, якщо ви не встигли їх заготовити ще влітку і восени. Доводиться вибирати між печерицями та вешенками і особисто я віддаю вибір другим, тому що їх смак, на мій погляд, більш яскравий і насичений. Та й готувати їх - одне задоволення, все дуже швидко і легко. І зараз я розповім вам, як зробити мариновані гливи без оцту. Повірте, це чудова закуска, а також відмінне доповнення до м'ясних страв або салатів. Незважаючи на відсутність у складі оцту, зберігаються такі гливи досить довго, близько 4-5 місяців, правда, тільки в холодильнику. Так що коли душа попросить смачненьких грибочків, ви знаєте, що робити - берете цей простий рецепт маринованих глив без оцту і приступаєте до справи.

  • Гливи - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Сіль велика - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Кислота лимонна - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 5-6 штук
  • Перець чорний горошком - 10-12 штук
мариновані гливи без оцту - фото крок 1
Насамперед ми гарненько промиваємо гливи, зрізаємо у грибів низ кореня і нарізаємо гливи на невеликі шматочки.
мариновані гливи без оцту - фото крок 2
Потім наливаємо в каструлю воду, всипаємо цукор і сіль, додаємо спеції. Викладаємо в воду нарізані гриби, ставимо каструлю на вогонь і доводимо рідину до кипіння.
мариновані гливи без оцту - фото крок 3
Варимо гливи, помішуючи, 20-25 хвилин, а потім висипаємо в каструлю лимонну кислоту. Вона почне при цьому пінитися, так що будьте обережні. Продовжуємо варити гриби ще 1-2 хвилини, потім вимикаємо вогонь. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо гливи в маринаді на 12 годин до повного охолодження.
мариновані гливи без оцту - фото крок 4
Після закінчення часу беремо попередньо стерилізовані банки і викладаємо в них гриби за допомогою лійки з широкою шийкою. Заливаємо гриби маринадом і щільно закриваємо банки кришками, ставимо їх в холодильник.
мариновані гливи без оцту - фото крок 5
Через пару днів грибочки можна їсти, заправивши їх рослинною олією, цибулею, часником і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти