Мариновані гливи швидкого приготування
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані гливи швидкого приготування. Можна подавати на стіл відразу після охолодження. Відмінно підійдуть до святкового столу.
Мариновані гливи швидкого приготування - чудова закуска, яка готується простіше простого. Вам знадобляться гриби, спеції, вода, оцет і рослинне масло. Рецепт приготування - перед вами. Гарного дня!
- Гливи - 500 грам
- Горошини чорного перцю - 10-12 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Лавровий лист - 3 штуки
- Лимон - 1 штука (знадобиться тільки сік)
- Вода - 1/2 склянки
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Оцет столовий - 1 Ст. Ложка
- Велика морська сіль - 1/2 Ст. Ложки
1. Почистіть і промийте гриби. Після пропустіть через друшляк і дайте їм висохнути.
2. Гливи наріжте крупно.
3. Видавіть 4-5 зубчиків часнику.
4. Налийте в каструлю воду, олія, лимонний сік і оцет. Додайте сіль, лаврові листи, перець і часник. Доведіть до кипіння і на слабкому вогні прокип'ятіть 15 хв.
5. Викладіть гриби в окрему каструлю і залийте маринадом через друшляк.
6. Доведіть гливи в маринаді до кипіння, прокип'ятіть 10 хв і дайте охолонути. Їсти можна відразу після повного охолодження, додавши рослинне масло і дрібно нарізану цибулю. Смачного!