Рецепт Мариновані перці швидкого приготування з маслом фото

Мариновані перці швидкого приготування з маслом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець, Рослинна олія
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Швидка і соковита закуска з маринованих перців з маслом сподобається всім без винятку. Вона готується буквально за півгодини, але так само швидко і з'їдається, тому заздалегідь готуйте трохи більше норми.

Маринований перець незамінний при подачі запеченого чи вареного смаженого м'яса, курки, картопляного пюре або смаженої картоплі. Таку закуску обов'язково оцінять і захоплено попросять рецепт її приготування. Головне - дати овочевий нарізці охолонути в маринаді, але якщо ви її залишите в ньому на ніч, помістивши в холодильник, то смак страви від цього тільки виграє!

  • Перець болгарський - 350 грам
  • Перець чорний горошок - 15-18 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 2-3 штук
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 2
Болгарські перці очистіть від насіння, зрізавши кришечки із стеблами. Промийте всередині і зовні, наріжте стрічками в миску або салатник.
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 3
У каструлі або казані з'єднайте цукровий пісок, сіль, горошини чорного перцю і лаврове листя.
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 4
Влийте воду, масло і оцет. Помістіть каструлю на плиту і доведіть маринад до кипіння. Вимкніть нагрів.
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 5
Викладіть нарізку болгарського перцю в іншу ємність. Очистіть від лушпиння часниковий зубчик і промийте його, наріжте в ємність, залийте все киплячим маринадом. Залиште на 30-40 хвилин до повного охолодження, час від часу перемішуючи вміст ємності для рівномірного приготування.
мариновані перці швидкого приготування з маслом - фото крок 6
Готовий маринований перець в маслі викладіть з маринаду на тарілку або в піалу, подайте до столу охолодженим. Особливо смачний він в поєднанні зі стравами з картоплі або м'яса.

Схожі рецепти