Мариновані перці швидкого приготування з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Швидка і соковита закуска з маринованих перців з маслом сподобається всім без винятку. Вона готується буквально за півгодини, але так само швидко і з'їдається, тому заздалегідь готуйте трохи більше норми.
Маринований перець незамінний при подачі запеченого чи вареного смаженого м'яса, курки, картопляного пюре або смаженої картоплі. Таку закуску обов'язково оцінять і захоплено попросять рецепт її приготування. Головне - дати овочевий нарізці охолонути в маринаді, але якщо ви її залишите в ньому на ніч, помістивши в холодильник, то смак страви від цього тільки виграє!
- Перець болгарський - 350 грам
- Перець чорний горошок - 15-18 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 2-3 штук
Підготуйте інгредієнти.
Болгарські перці очистіть від насіння, зрізавши кришечки із стеблами. Промийте всередині і зовні, наріжте стрічками в миску або салатник.
У каструлі або казані з'єднайте цукровий пісок, сіль, горошини чорного перцю і лаврове листя.
Влийте воду, масло і оцет. Помістіть каструлю на плиту і доведіть маринад до кипіння. Вимкніть нагрів.
Викладіть нарізку болгарського перцю в іншу ємність. Очистіть від лушпиння часниковий зубчик і промийте його, наріжте в ємність, залийте все киплячим маринадом. Залиште на 30-40 хвилин до повного охолодження, час від часу перемішуючи вміст ємності для рівномірного приготування.
Готовий маринований перець в маслі викладіть з маринаду на тарілку або в піалу, подайте до столу охолодженим. Особливо смачний він в поєднанні зі стравами з картоплі або м'яса.