Мариновані лисички без оцту
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель лисичок, пропоную відмінний спосіб, як можна замаринувати гриби без оцту. Ця закуска прекрасно зберігається в холодильнику, але не дуже довго, адже грибочки такі смачні =)
Хочу з вами поділиться класичним рецептом приготування лисичок, маринованих без оцту. Ніяких особливих секретів тут немає, Лісіцкі PIME, чистим, варимо. Потім готуємо маринад з води, цукру, солі, лимонної кислоти і спецій. Гриби варяться в маринаді і відразу після варіння закладаються в баночки. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці, найкраще в холодильнику або погребі. Хай щастить!
- Лісіцкі - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Гвоздика - 3-4 штук
- Перець горошком - 4-6 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
Лисички миємо й очищаємо від лісового сміття. Потім відварюємо в підсоленій воді 20 хвилин, після чого знову промиваємо під холодною водою.
Приготуємо маринад. У каструлю налийте 700 мл води, засипте 1 ст.Л. Сіль і 2 ст.Л. Цукру. Доводимо до кипіння, додаємо лисички і спеції, ще раз даємо закипіти і варимо 10 хвилин, в самому кінці додаємо лимонну кислоту.
У попередньо стерилізовані банки закладаємо гриби і заливаємо їх маринадом, потім закриваємо і перевертаємо баночки до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в холодильнику. Смачного!