Рецепт Мариновані лисички без оцту фото

Мариновані лисички без оцту
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Лісіцкі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Якщо ви любитель лисичок, пропоную відмінний спосіб, як можна замаринувати гриби без оцту. Ця закуска прекрасно зберігається в холодильнику, але не дуже довго, адже грибочки такі смачні =)

Хочу з вами поділиться класичним рецептом приготування лисичок, маринованих без оцту. Ніяких особливих секретів тут немає, Лісіцкі PIME, чистим, варимо. Потім готуємо маринад з води, цукру, солі, лимонної кислоти і спецій. Гриби варяться в маринаді і відразу після варіння закладаються в баночки. Зберігати консервацію потрібно в прохолодному місці, найкраще в холодильнику або погребі. Хай щастить!

  • Лісіцкі - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Перець горошком - 4-6 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
мариновані лисички без оцту - фото крок 1
Лисички миємо й очищаємо від лісового сміття. Потім відварюємо в підсоленій воді 20 хвилин, після чого знову промиваємо під холодною водою.
мариновані лисички без оцту - фото крок 2
Приготуємо маринад. У каструлю налийте 700 мл води, засипте 1 ст.Л. Сіль і 2 ст.Л. Цукру. Доводимо до кипіння, додаємо лисички і спеції, ще раз даємо закипіти і варимо 10 хвилин, в самому кінці додаємо лимонну кислоту.
мариновані лисички без оцту - фото крок 3
У попередньо стерилізовані банки закладаємо гриби і заливаємо їх маринадом, потім закриваємо і перевертаємо баночки до повного охолодження. Зберігати консервацію потрібно в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти