Квашена капуста в бочці
(покроковий рецепт з фото)
Квашена капуста - відмінне джерело корисних мінералів і вітаміну С. Особливо якщо в бочку додати і качана. Квашена в дерев'яній бочці капуста зберігається набагато краще та й смак у неї - чудовий!
Капусту перед квашением не промивайте, так ви збережете в ній все вітаміни і мінерали.
Отже, як приготувати квашену в бочці капусту?
1. Зріжте з качанів верхні листки. Розріжте на чотири частини і зріжте качан. Потім дрібно наріжте.
2. Очистіть, промийте і наріжте моркву. Очистіть яблука і промийте журавлину.
3. Бочку промийте і обшпарте кілька разів окропом, на дно викладіть шар з цілих капустяного листя.
4. Нарізану капусту руками перетріть з сіллю і цукром. Замішайте в капусту морква, кмин. Викладіть в бочку капусту і яблучка. Щільно НЕ утрамбовують. Зверху від краю бочки залиште 10 см.
5. Наповнену бочку накрийте цілими капустяним листям, зверху покладіть лляну ганчірку, дерев'яний круг і природний камінь. Коло повинен "мокнути" в розсолі.
6. Протягом тижня-півтора капуста повинна бродити в теплі (18-20 градусів). Щодня тикайте її паличкою і знімайте піну. Якщо соку утворилося занадто багато, вичерпніте його в окремий посуд. Коли процес бродіння скінчиться, злийте сік назад в бочку.
7. Коли закінчиться бродіння, тобто. Розсіл стане прозорим і не будуть утворюватися бульбашки, треба промити ганчірочку, камінь і коло. До речі, робити це треба буде періодично. Квашену капусту зберігайте при температурі близько нуля. Що, вона повинна бути постійно покрита розсолом!
Смачного!
- Капуста - 10 кілограм
- Морква - 8 штук
- Яблука - 8 штук
- Журавлина - 1 Склянка
- Кмин - 2 грами
- Сіль - 200 грам
- Цукор - 50 грам
Отже, як приготувати квашену в бочці капусту?
1. Зріжте з качанів верхні листки. Розріжте на чотири частини і зріжте качан. Потім дрібно наріжте.
2. Очистіть, промийте і наріжте моркву. Очистіть яблука і промийте журавлину.
3. Бочку промийте і обшпарте кілька разів окропом, на дно викладіть шар з цілих капустяного листя.
4. Нарізану капусту руками перетріть з сіллю і цукром. Замішайте в капусту морква, кмин. Викладіть в бочку капусту і яблучка. Щільно НЕ утрамбовують. Зверху від краю бочки залиште 10 см.
5. Наповнену бочку накрийте цілими капустяним листям, зверху покладіть лляну ганчірку, дерев'яний круг і природний камінь. Коло повинен "мокнути" в розсолі.
6. Протягом тижня-півтора капуста повинна бродити в теплі (18-20 градусів). Щодня тикайте її паличкою і знімайте піну. Якщо соку утворилося занадто багато, вичерпніте його в окремий посуд. Коли процес бродіння скінчиться, злийте сік назад в бочку.
7. Коли закінчиться бродіння, тобто. Розсіл стане прозорим і не будуть утворюватися бульбашки, треба промити ганчірочку, камінь і коло. До речі, робити це треба буде періодично. Квашену капусту зберігайте при температурі близько нуля. Що, вона повинна бути постійно покрита розсолом!
Смачного!