Рецепт Мариновані грузді в томаті фото

Мариновані грузді в томаті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Грузді
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Заготовки

Хочу вам розповісти, як приготувати мариновані грузді в томаті у себе вдома. Може, пам'ятайте, колись продавалися така смачна вже готова закуски. А я ось навчилася робити сама і мені сподобалося.

Як ви можете бачити, сам по собі рецепт приготування маринованих груздів в томаті зовсім нескладний, ось тільки багато часу мені довелося провести на кухні саме за рахунок того, що так багато грибів було. А ви можете змінити в пропорції кількість інгредієнтів, дотримуючись гармонію. Загалом, дивіться, як зробити мариновані грузді в томаті!

  • Грузді - 7 кілограм
  • Помідори - 10 кілограм
  • Перецьь болгарський - 5 штук
  • Яблука - 5 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Цукор - За смаком
мариновані грузді в томаті - фото крок 1
1. Підготуємо інгредієнти. Всі овочі миємо й очищаємо від листочків-гілочок-кісточок. Паралельно гриби размораживаем, а якщо свіжі - чистим.
мариновані грузді в томаті - фото крок 2
2. Перетираємо все овочі спочатку в блендері, а потім через сито, щоб консистенція була повністю однорідної.
мариновані грузді в томаті - фото крок 3
3. Яблука очищаємо від сердцевінок, ріжемо шматочками. Перці можна різати довільно. Кип'ятимо спочатку томатне пюре, а як забулькало - на маленькому вогні кип'ятимо вже разом з яблуками.
мариновані грузді в томаті - фото крок 4
4. Коли закипить - додамо болгарський перець, роздавлений часник, солимо і перчимо до смаку. Трохи проварити, видалимо з соусу всі великі інгредієнти.
мариновані грузді в томаті - фото крок 5
5. Розморожені грузді варимо півгодини в солоній воді (50 г солі 1 кг грибів).
мариновані грузді в томаті - фото крок 6
6. Розкладаємо гриби по чистим баночках і заливаємо томатним пюре до країв. Закриваємо стерильними кришками на зиму - готово!

Схожі рецепти