Мариновані грузді в томаті
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати мариновані грузді в томаті у себе вдома. Може, пам'ятайте, колись продавалися така смачна вже готова закуски. А я ось навчилася робити сама і мені сподобалося.
Як ви можете бачити, сам по собі рецепт приготування маринованих груздів в томаті зовсім нескладний, ось тільки багато часу мені довелося провести на кухні саме за рахунок того, що так багато грибів було. А ви можете змінити в пропорції кількість інгредієнтів, дотримуючись гармонію. Загалом, дивіться, як зробити мариновані грузді в томаті!
- Грузді - 7 кілограм
- Помідори - 10 кілограм
- Перецьь болгарський - 5 штук
- Яблука - 5 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Цукор - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Всі овочі миємо й очищаємо від листочків-гілочок-кісточок. Паралельно гриби размораживаем, а якщо свіжі - чистим.
2. Перетираємо все овочі спочатку в блендері, а потім через сито, щоб консистенція була повністю однорідної.
3. Яблука очищаємо від сердцевінок, ріжемо шматочками. Перці можна різати довільно. Кип'ятимо спочатку томатне пюре, а як забулькало - на маленькому вогні кип'ятимо вже разом з яблуками.
4. Коли закипить - додамо болгарський перець, роздавлений часник, солимо і перчимо до смаку. Трохи проварити, видалимо з соусу всі великі інгредієнти.
5. Розморожені грузді варимо півгодини в солоній воді (50 г солі 1 кг грибів).
6. Розкладаємо гриби по чистим баночках і заливаємо томатним пюре до країв. Закриваємо стерильними кришками на зиму - готово!