Грузді, мариновані в банці
(покроковий рецепт з фото)
Майже все, кого я знаю, воліють солити грузді на зиму. Цього разу я вирішив спробувати їх замаринувати і ви знаєте, вийшло просто відмінно. Смачні, злегка хрусткі, просто приголомшливо!
Без будь-яких секретів розповім, як в домашніх умовах приготувати грузді мариновані в банці. Гриби ретельно промийте і очистіть від сміття, відваріть в воді, знову промийте. Потім киньте в киплячий маринад, варите 15 хвилин. Готову консервацію слід зберігати в холодному місці, наприклад, в холодильнику або погребі. Гарного вам дня!
- Грузді - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка (на півлітрову банку)
- Лавровий лист - За смаком
- Перець горошком - За смаком
Гриби чистимо і моєму, дуже ретельно. Великі слід порізати.
Заливаємо водою і варимо 10 хвилин, піну видаляйте. Потім воду зливаємо, а гриби промиваємо.
Кип'ятимо маринад зі спеціями, кидаємо в нього гриби і варимо ще 15 хвилин.
На дно стерилізованих банок викладаємо часник, можна листя смородини і вишні. Кладемо гриби, заливаємо маринад і оцет. Баночки закочує, даємо їм охолонути і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!