Грузді мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Грузді - смачні і м'ясисті гриби. Особливо смачними вони виходять в солоному вигляді. Я пропоную сьогодні рецепт, як приготувати грузді мариновані. Це дуже простий і безпечний спосіб.
Маринування груздів відрізняється від соління тим, що при маринуванні гриби потрібно відварювати. Тобто, цей процес автоматично стає безпечнішим до вживання. Оскільки я досить багато чула про різні харчових розладах, то намагаюся готувати максимально нешкідливу їжу і мені цей рецепт підходить.
- Грузді - 1 кілограм
- Листя вишні і смородини - За смаком
- Часник - За смаком
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець-горошок чорний і запашний - За смаком
- Лавровий лист, гвоздика - За смаком
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка (у кожну банку.)
1
Грузді помийте і вимочіть добу у воді, змінюючи її раз в 3-4 годину.
2
Залийте свіжою водою і проваріть 10 хвилин.
3
Злийте воду і промийте гриби.
4
З'єднайте воду, сіль, цукор, перець, лавровий лист і гвоздику. Доведіть до кипіння і додайте гриби. Варіть 15 хвилин.
5
У стерилізовані банки покладіть помиті листя, порізаний часник і гриби.
6
Влийте оцет і долийте до горлечка маринад.
7
Засукайте кип'яченими кришками і переверніть банки для повільного охолодження.