Кабачки консервовані на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сезон кабачків на носі! Так що пропоную його відкрити за допомогою цього простого рецепту кабачків консервованих на зиму, - швидко, легко, економно, а результат вас порадує, коли взимку спробуєте!
Взагалі, цей класичний рецепт кабачків консервованих на зиму добре підійде всім любителям традиційних поєднань. А ось якщо я, наприклад, люблю щось оригінальне і нове, - то завжди крім стандартного набору спецій додаю ще гвоздику, імбир, kurkumu, - так вміст кожної банки буде відрізнятися, і кабачки консервовані на зиму в домашніх умовах задовольнять навіть найвибагливішого гурмана. Так що пробуйте обов'язково, я сподіваюся, вам такий рецепт приготування сподобається!
- Кабачки - 7 штук
- Часник - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 4 Ст. Ложки
- Кріп - 100 грам
- Перець горошком - За смаком
- Хрін - За смаком (листя або корінь)
- Лавровий лист - 4 штуки
1. Кабачки добре вимиємо, а якщо у вас великі і старі екземпляри, - краще зняти з них жорстку шкірку.
2. Нарізаємо кабачки кружечками по півсантиметра в товщину.
3. Банки (у мене були дві дволітрові банки) стерилізуємо, і на дно викладаємо лавровий лист, перець горошком, хрін і пару зубків часнику.
4. Поверх трав викладаємо кабачки.
5. Тепер додаємо сіль, цукор і оцет в розрахунку на 1 літр - 1 столова ложка.
6. Заливаємо холодною водою, стерилізуємо 20-30 хвилин. Закочує і зберігаємо в прохолодному місці.