Консервовані кабачки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яке блюдо з цього овоча виходить соковитим і смачним. Крім кабачкової ікри, в нашій родині на закуску люблять кабачки мариновані, вони ніжні і хрусткі. Для маринаду я використовую яблучний оцет.
Рецепт, як приготувати консервовані кабачки на зиму, простий і швидкий. Головне не переварити ніжний кабачок, в іншому випадку він просто не буде хрустким. Приємних вам клопоту на кухні!
- Кабачок - 1 штука
- Вода - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний 6% - 1 Ст. Ложка
- Перець запашний горошком - 4-5 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
Кабачок вимийте під прохолодною водою. Часник очистіть.
Наріжте кабачок кружальцями завтовшки в 1 см. Часник - тонкими скибочками.
У стерилізовані банки складіть нарізаний кабачок, додайте часник, перець. У холодній воді (600г) Саар рішення, сіль, оцет.
Залийте маринадом кабачки, прикрийте кришкою.
Залийте маринадом кабачки, прикрийте кришкою.
Поставте банку в каструлю на щільну тканину, залийте теплою водою до "плічок" . Закип'ятіть воду, дістаньте банку. Засукайте кришку, укутайте банку в теплу ковдру до повного охолодження. Зберігайте в прохолодному місці.