Патисони, консервовані на зиму
(покроковий рецепт з фото)
У вас з'явилися патисони? відмінно! Завжди приємно консервувати улюблені овочі на зиму, а потім відкривати і пригощати рідних та друзів цієї смакотою. Спробуйте, тут немає нічого складного!
Як приготувати патисони, консервовані на зиму, в домашніх умовах? Все дуже просто! Вам знадобиться: патисони, парасольки кропу, перець горошком, перець червоний пекучий, часник, сіль, цукор і оцет. Із зазначених інгредієнтів виходить 2 банки об'ємом по 700 грам.
- Patisson - 2 штуки (середнього розміру)
- Парасолька кропу - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Перець стручковий гіркий - 1 штука
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 70% - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Патисони необхідно промити під проточною водою, потім розрізати кожен на 8-10 частин, видаливши якщо необхідно великі насіння. Часник очистіть. Гіркий перець розріжте на 2-4 частини, видаливши насіння.
У стерилізовані банки помістіть насіння кропу, перець горошком, часник, шматочки стручкового перцю і нарізані патисони. Чим щільніше укладіть патисони в банки - тим краще.
Залийте вміст баночок окропом. Прикрийте банки стерильними кришками і залиште на 30 хвилин.
Потім злийте воду в ємність і на її основі приготуйте маринад. Додайте сіль, цукор, перемішайте до розчинення, доведіть до кипіння і в кінці влийте оцет.
Залийте патисони киплячим маринадом. Закрутіть кришками, переверніть денцем вгору, укутайте і залиште до охолодження.
Патисони консервовані на зиму готові. Вдалих і смачних заготовок!