Рецепт Запіканка «Бесбармачна» фото

Запіканка «Бесбармачна»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Дуже цікава запіканка на тему бешбармака. Виходить вона соковитою, ситної і дуже красивою в розрізі запіканкою. Пригощайтеся!

Бешбармак відноситься до кухні казахів і киргизів. Готується в основному на великі свята або до приходу гостей. У перекладі воно означає "п'ять пальців" через те, що раніше це блюдо їли руками. Складається воно зазвичай з м'яса і локшини в вигляді квадратиків або ромбів. Саме рецепт бешбармака послужив ідеєю для запіканки. У цій страві головне не переварити локшину, щоб вона була м'яка, але щільна. Це полегшить вашу роботу з нею. Фарш можете взяти на свій смак, так само, як і спеції. При заливці форми потрібно, щоб вона залила не тільки верх, але і потрапила на дно. Готовність визначається по рум'яної скоринки і прозорого соку, який з'являється на поверхні запіканки. Смачного!

  • Куряча грудка - 500 грам
  • Локшина - 150 грам (безбармачна)
  • Куряче яйце - 5 штук(3 шт - фарш, 2 шт - заливка)
  • Наречена - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Сир твердий - 200 грам(100 г - в фарш, 100 г - в заливку)
  • Майонез - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
запеканка
Складові.
запеканка
Доведіть воду до кипіння і відваріть локшину до напівготовності. Промийте холодною водою, дайте стекти воді.
запеканка
Пропустіть в м'ясорубці курячу грудку, замоченную в воді, булку і цибулю. З'єднайте і перемішайте. Додайте яйця, тертий сир, сіль і перець. Перемішайте і відбийте фарш.
запеканка
Покладіть на край кожної локшини смужку фаршу і зробіть трубочку.
запеканка
Змастіть форму маслом і покладіть трубочки щільно один до одного.
запеканка
Для заправки з'єднайте молоко, майонез, яйця в однорідну масу. Залийте верх і засипте тертим сиром. Запекайте при t=180 40 хвилин, до рум'яної скоринки.
запеканка
Смачного!

Схожі рецепти