Запіканка «Бесбармачна»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже цікава запіканка на тему бешбармака. Виходить вона соковитою, ситної і дуже красивою в розрізі запіканкою. Пригощайтеся!
Бешбармак відноситься до кухні казахів і киргизів. Готується в основному на великі свята або до приходу гостей. У перекладі воно означає "п'ять пальців" через те, що раніше це блюдо їли руками. Складається воно зазвичай з м'яса і локшини в вигляді квадратиків або ромбів. Саме рецепт бешбармака послужив ідеєю для запіканки. У цій страві головне не переварити локшину, щоб вона була м'яка, але щільна. Це полегшить вашу роботу з нею. Фарш можете взяти на свій смак, так само, як і спеції. При заливці форми потрібно, щоб вона залила не тільки верх, але і потрапила на дно. Готовність визначається по рум'яної скоринки і прозорого соку, який з'являється на поверхні запіканки. Смачного!
- Куряча грудка - 500 грам
- Локшина - 150 грам (безбармачна)
- Куряче яйце - 5 штук(3 шт - фарш, 2 шт - заливка)
- Наречена - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Сир твердий - 200 грам(100 г - в фарш, 100 г - в заливку)
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 1/4 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки