Білоруська запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям страв з картоплі хочу запропонувати на пробу апетитну, ситну і дуже смачну білоруську запіканку з ковбасою. Відмінна ідея для обіду або вечері з мінімумом турбот!
Поєднання ніжного картоплі, ковбаски і смаженої цибулі однозначно доведеться вам до душі. По бажанню, цей рецепт можна доповнити невеликою кількістю тертого сиру, щоб виходила ще більш апетитна скоринка. Подавати запіканку найкраще гарячої з овочами або соусом до смаку.
- Картопля - 5-6 штук
- Цибулина - 1 штука
- Ковбаса копчена - 300-350 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
1. Насамперед вимийте і очистіть картопля, підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. На сковороді розігрійте трохи олії і викладіть дрібно нарізану цибулю. Обсмажте на середньому вогні до легкої рум'яності.
3. Наріжте тонкими брусочками ковбасу.
4. Картопля натріть на тертці і викладіть в глибоку миску.
5. Туди ж відправте обсмажену цибулю.
6. І ковбаску.
7. Додати сіль, поперчіть за смаком і добре перемішайте.
8. Викладіть у жароміцних форму.
9. І змастіть зверху сметаною. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Запікайте хвилин 40 до румяности.
11. Смачного!