Кутя білоруська
(покроковий рецепт з фото)
За старовинною традицією на Свят-вечір належить подавати дванадцять страв. Але головним і обов'язковим звичайно є кутя, з проби якої і починається святкова трапеза.
У приготуванні куті немає нічого складного. Головне - готувати кутю з добрими думками, хорошим настроєм, бажано, щоб вам допомогли члени вашої родини. Отже, приступаємо до приготування куті білоруської.
1. Рис промийте, залийте трьома склянками холодної води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте дрібку солі, зробіть вогонь середнім і варіть до готовності. Я зазвичай в процесі варіння ще кілька разів рис перемішую.
2. Горіхи подрібнити і злегка обсмажте на сухій сковороді, помішуючи.
3. Ізюм замочіть в гарячій воді на 15 хвилин. Потім воду злийте, а родзинки просушіть серветками. Я просто викладаю родзинки в миску і заливаю окропом.
4. Мак також замочіть в окропі на 10-15 хвилин, потім відцідити воду.
5. Готову рисову кашу відкиньте на друшляк, дайте стекти і охолонути.
6. Потім змішайте рисову кашу з медом, родзинками, маком і горіхами. Ретельно перемішайте, викладіть в гарний посуд і подайте на святковий стіл.
Смачного!
- Мал - 250 грам
- Ізюм - 150 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Мак - 70 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
1. Рис промийте, залийте трьома склянками холодної води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте дрібку солі, зробіть вогонь середнім і варіть до готовності. Я зазвичай в процесі варіння ще кілька разів рис перемішую.
2. Горіхи подрібнити і злегка обсмажте на сухій сковороді, помішуючи.
3. Ізюм замочіть в гарячій воді на 15 хвилин. Потім воду злийте, а родзинки просушіть серветками. Я просто викладаю родзинки в миску і заливаю окропом.
4. Мак також замочіть в окропі на 10-15 хвилин, потім відцідити воду.
5. Готову рисову кашу відкиньте на друшляк, дайте стекти і охолонути.
6. Потім змішайте рисову кашу з медом, родзинками, маком і горіхами. Ретельно перемішайте, викладіть в гарний посуд і подайте на святковий стіл.
Смачного!