Кутя вірменська
(покроковий рецепт з фото)
Кожен інгредієнт куті щось символізує. Мед - символ здоров'я і довголіття, мак - сімейний достаток, фрукти до багатого врожаю, а основа куті - пшениця, це символ відродження.
Кутю готуйте так: з попередньо замоченою пшениці зваріть розсипчасту кашу. Мак замочіть в окропі, потім розітріть в ступці, коли з'явиться біла рідина, додайте мед і цукор і тріть до повного їх розчинення. Сухофрукти распарьте в гаряче воді, чорнослив після цього поріжте. Горіхи просушіть на сухій сковороді. Потім всі інгредієнти добре змішайте і подайте в красивому блюді на стіл. Смачного!
- Мак - 150 грам
- Ізюм - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Пшениця - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мед - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для куті.
Пшеницю промийте, замочіть, а потім зваріть в розсипчасту кашу.
Мак замочіть в окропі, потім злийте воду, а мак розітріть в ступці до появи білої рідини («Макового молока»). Після цього додайте мед і цукор і тріть до повного їх розчинення.
Сухофрукти распарьте в гаряче воді, чорнослив після цього поріжте. Горіхи просушіть на сухій сковороді. Потім всі інгредієнти добре змішайте і подайте в красивому блюді на стіл.