Рецепт Кутя вірменська фото

Кутя вірменська
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Крупи , Мак , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Кожен інгредієнт куті щось символізує. Мед - символ здоров'я і довголіття, мак - сімейний достаток, фрукти до багатого врожаю, а основа куті - пшениця, це символ відродження.

Опис приготування:

Кутю готуйте так: з попередньо замоченою пшениці зваріть розсипчасту кашу. Мак замочіть в окропі, потім розітріть в ступці, коли з'явиться біла рідина, додайте мед і цукор і тріть до повного їх розчинення. Сухофрукти распарьте в гаряче воді, чорнослив після цього поріжте. Горіхи просушіть на сухій сковороді. Потім всі інгредієнти добре змішайте і подайте в красивому блюді на стіл. Смачного!

  • Мак - 150 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Пшениця - 1 Склянка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
кутя вірменська - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для куті.
кутя вірменська - фото крок 2
Пшеницю промийте, замочіть, а потім зваріть в розсипчасту кашу.
кутя вірменська - фото крок 3
Мак замочіть в окропі, потім злийте воду, а мак розітріть в ступці до появи білої рідини («Макового молока»). Після цього додайте мед і цукор і тріть до повного їх розчинення.
кутя вірменська - фото крок 4
Сухофрукти распарьте в гаряче воді, чорнослив після цього поріжте. Горіхи просушіть на сухій сковороді. Потім всі інгредієнти добре змішайте і подайте в красивому блюді на стіл.

Схожі рецепти