Вірменська чурчхела

Вірменська чурчхела
Кількість порцій: 5 Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Ви можете приготувати це приголомшливе частування з волоських горіхів, Funduk, кешью і так далі, та й сік підійде абсолютно будь-який на ваш смак, так давайте порадуємо себе ароматною вірменської чурчхелою.

опис приготування:

Це неймовірно смачні ласощі відомо всім без винятку, і якщо вам цікаво, як зробити вірменську Чурчхела, я з задоволенням розповім вам про це. Сама техніка приготування сиропу для чурчхели дуже проста, поетом найскладніше в усьому цьому — це почекати 5 днів, коли наше ласощі буде сохнути. У цьому рецепті приготування вірменської чурчхели я використовувала волоські горіхи і яблучний сік, але ви можете вибрати всі інгредієнти на свій смак, тут підійде абсолютно будь-який сік (з м'якоттю або без) і будь-які горішки.

  • горіхи волоські— 2 склянки
  • Яблучний сік— 2 склянки
  • вода— 1 Склянка
  • борошно— 7 Ст. ложок
  • цукор— 3 Ст. ложки
Вірменська чурчхела - фото крок 1 Для початку нам потрібно розламати кожен волоський горіх на кілька частин, вони не повинні бути занадто маленькими.

Вірменська чурчхела - фото крок 2 Беремо звичайну нитку, складаємо її вдвічі і робимо на кінці вузлик, потім нанизуємо на нитку шматочки горіхів, довжину нитки можете вибрати самі, тут приблизно 20-22 см.

Вірменська чурчхела - фото крок 3 Проробляємо цю процедуру, поки горіхи не закінчаться, у мене вийшло 5 ниточок.

Вірменська чурчхела - фото крок 4 Для сиропу змішуємо в каструльці воду і борошно, так щоб не було грудочок.

Вірменська чурчхела - фото крок 5 В іншу каструльку наливаємо сік і розводимо в ньому цукор. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо масу до кипіння.

Вірменська чурчхела - фото крок 6 Після того як сік закипить, робимо вогонь трохи менше і починаємо вливати в каструльку, постійно помішуючи, борошняну суміш.

Вірменська чурчхела - фото крок 7 Варимо масу приблизно хвилин 5, поки вона не стане по консистенції нагадувати клейстер. Якщо ваш сироп все одно залишається дуже рідким, додайте в нього ще трохи борошна.

Вірменська чурчхела - фото крок 8 Тепер вимикаємо вогонь і починаємо по черзі опускати в сироп ниточки з горіхами так, щоб горіхи повністю занурювалися в суміш.

Вірменська чурчхела - фото крок 9 Після цього підвішуємо їх у зручний для вас місце і стелить Чурчхела пакет, тому з неї буде капати сироп.

Вірменська чурчхела - фото крок 10 Якщо шар сиропу на горіхах буде не досить великий, то коли чурчхела трохи підсохне, її можна ще раз занурити в сироп і знову підвісити.

Вірменська чурчхела - фото крок 11 приблизно через 5 днів довгого очікування можна спробувати приготоване ласощі. Приємного всім апетиту! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Аріса вірменська

Аріса вірменська

У цьому рецепті я повідаю, як приготувати Арісу вірменську. Це традиційне блюдо дуже поширене в Вірменії. Готують його найчастіше в холоди, оскільки така їжа калорійна і добре зігріває. опис приготування: Для приготування цієї страви нам знадобиться курка. Можна купувати вже оброблені курячі ч...

читати далі
Вірменська аджика на зиму

Вірменська аджика на зиму

Нещодавно ось навчилася готувати вірменську аджику на зиму в домашніх умовах, і поспішаю поділитися з вами результатом. Braai, хміль-сунелі, і якісні стиглі томати, — ось і весь секрет! Спробуйте! опис приготування: Такий простий рецепт вірменської аджики на зиму мені якось порадила подружка. ...

читати далі
Вірменська долма з виноградного листя

Вірменська долма з виноградного листя

Справжня вірменська долма готується тільки з використанням виноградного листя. Рецепт приготування вірменської долми з виноградного листя буде представлений нижче. опис приготування: Щоб приготувати вірменську долму з виноградного листя, потрібно почати з обробки виноградного листя. Справа в т...

читати далі
Вірменська долма

Вірменська долма

Вірменська долма готується з виноградного листя, фаршу і рису. Подається з мацуном з товченим часником. Свіже листя винограду — щільні, тому їх треба вимочити. Найчастіше використовують консервовані. опис приготування: Вірменська долма готується як з свіжих, так і з консервованих виноградного ...

читати далі
Вірменська гата кругла

Вірменська гата кругла

На свята в вірменських сім'ях завжди готують гату. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати вірменську гату круглу в домашніх умовах, читайте далі. Ваші гості будуть в захваті від цієї випічки! опис приготування: Вірменська гата є головним атрибутом святкового столу у вірмен. Кавказькі народи ...

читати далі