Вірменська чурчхела
(покроковий рецепт з фото)
Ви можете приготувати це приголомшливе частування з волоських горіхів, Funduk, кешью і так далі, та й сік підійде абсолютно будь-який на ваш смак, так давайте порадуємо себе ароматною вірменської чурчхелою.
Це неймовірно смачні ласощі відомо всім без винятку, і якщо вам цікаво, як зробити вірменську Чурчхела, я з задоволенням розповім вам про це. Сама техніка приготування сиропу для чурчхели дуже проста, поетом найскладніше в усьому цьому - це почекати 5 днів, коли наше ласощі буде сохнути. У цьому рецепті приготування вірменської чурчхели я використовувала волоські горіхи і яблучний сік, але ви можете вибрати всі інгредієнти на свій смак, тут підійде абсолютно будь-який сік (з м'якоттю або без) і будь-які горішки.
- Горіхи волоські - 2 склянки
- Яблучний сік - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 7 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки
Для початку нам потрібно розламати кожен волоський горіх на кілька частин, вони не повинні бути занадто маленькими.
Беремо звичайну нитку, складаємо її вдвічі і робимо на кінці вузлик, потім нанизуємо на нитку шматочки горіхів, довжину нитки можете вибрати самі, тут приблизно 20-22 см.
Проробляємо цю процедуру, поки горіхи не закінчаться, у мене вийшло 5 ниточок.
Для сиропу змішуємо в каструльці воду і борошно, так щоб не було грудочок.
В іншу каструльку наливаємо сік і розводимо в ньому цукор. Ставимо каструльку на вогонь і доводимо масу до кипіння.
Після того як сік закипить, робимо вогонь трохи менше і починаємо вливати в каструльку, постійно помішуючи, борошняну суміш.
Варимо масу приблизно хвилин 5, поки вона не стане по консистенції нагадувати клейстер. Якщо ваш сироп все одно залишається дуже рідким, додайте в нього ще трохи борошна.
Тепер вимикаємо вогонь і починаємо по черзі опускати в сироп ниточки з горіхами так, щоб горіхи повністю занурювалися в суміш.
Після цього підвішуємо їх у зручний для вас місце і стелить Чурчхела пакет, тому з неї буде капати сироп.
Якщо шар сиропу на горіхах буде не досить великий, то коли чурчхела трохи підсохне, її можна ще раз занурити в сироп і знову підвісити.
Приблизно через 5 днів довгого очікування можна спробувати приготоване ласощі. Приємного всім апетиту!