Чурчхела грузинська
(покроковий рецепт з фото)
Я, мабуть, не помилюся, якщо скажу, що з усіх грузинських солодощів чурчхела найпопулярніша і улюблена, кожен з нас пробував її хоч раз в житті, а я пропоную вам зробити Чурчхела самостійно.
У мене чурчхела завжди асоціювалася з літнім відпочинком, тому що коли ми з мамою їздили відпочивати в Крим, то перше що я просила мені купити, була якраз таки вона. І мені завжди було так цікаво, як готується чурчхела грузинська, і ось недавно я відкрила для себе цю таємницю. Якщо чесно, моєму здивуванню не було меж, я-то думала, що технологія приготування складна і не підвладна простим смертним. Однак виявилося, що приготувати Чурчхела грузинську в домашніх умовах може абсолютно будь-яка людина, для цього не потрібно ніяких спеціальних навичок.
- Горіхи волоські - 400 грам
- Сік виноградний - 1 літр
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
Для початку ми беремо нитку, складаємо її вдвічі і на кінці робимо великий вузлик. Потім розламуємо волоські горіхи на половинки і нанизуємо їх на нитку (довжина нитки 20-22 см), на кінці нитки робимо ще один вузлик, щоб було за що підвішувати Чурчхела.
Тепер розливаємо сік з двох каструльками, одну половину соку ставимо на вогонь і нагріваємо, а другу змішуємо з борошном так, щоб не було грудочок.
Коли одна половина соку майже закипить, виливаємо в неї другу (змішану з борошном). Перемішуємо все і додаємо в масу цукор, варимо сироп, помішуючи, на повільному вогні хвилин 5. За цей час він повинен загуснути і стати по консистенції схожим на густий кисіль.
Тепер нам необхідно занурити кожну ниточку з горіхами в сироп і підвісити її на півгодинки підсихати, потім ще два рази занурити в сироп Чурчхела з півгодинним перервою.
Після всіх цих процедур підвішуємо Чурчхела в зручному для вас місці, де вона не буде заважати, і під стелить неї клейонку, так як сироп деякий час буде капати. Приблизно через 3-4 дня ваше грузинське ласощі буде повністю готове. Приємного всім апетиту!