Аджика грузинська гостра
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю різного роду соуси. Віддаю перевагу їх подавати з м'ясом або до м'яса. У кожному соусі або аджике є своя родзинка. Смачно, коли до одного і того ж м'яса подаєш кілька видів соусів.
Східна кухня дуже яскрава і смачна. Кількість страв і соусів в меню даної кухні міститься безліч. Кожна господиня готує такі страви за своїм унікальним рецептом. Спробуйте і ви приготувати щось своє. Кількість спецій, солі і цукру можна варіювати за смаком.
- Помідори - 1 кілограм
- Болгарський перець - 1 кілограм
- Хрін - 1 штука
- Оцет - 200 мілілітрів
- Часник - 10 зубчиків
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Червоний гострий перець - 1 Чайна ложка
- Уцхо-сунелі мелений - 1 Чайна ложка
- Коріандр мелений - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
Для приготування аджики ми візьмемо кілька видів овочів і спеції. Спочатку потрібно добре промити і очистити овочі. Так у перцю слід видалити насіння і плодоніжки. У помідора зрізаємо місце кріплення плодоніжки. Чисті овочі підготуємо і складемо в миску.
Всі підготовлені овочі перекрутити через м'ясорубку.
Додайте натертий на дрібній тертці хрін. Хрін викликає сльози у повора. Щоб не плакать, подрібніть хрін через м'ясорубку. У аджику додайте спеції. Я купую на ринку готовий збір спецій для приготування аджики. Цей набір дає дуже гострий смак. Кладіть спеції в аджику виважено.
Поставте аджику на вогонь. Варіть її 30 хвилин. В кінці варіння додайте сіль, цукор, оцет, спеції, зазначені вище, і видавіть через прес часник. Аджика увариться. Чи стане густішою. Простерилизуйте банки, розкладіть аджику по банках. Закатати їх.
Ось така гостра грузинська концентрована аджика у нас вийшла.