Рецепт Аджика грузинська фото

Аджика грузинська
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Гострий перець
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Аджика, Гостре

Ця пікантна грузинська приправа складається з гострого перцю і часнику з додаванням спецій, вона здатна звичайне блюдо вмить зробити неповторним і незабутнім, а ось приготувати її не важко.

Аджику хоч раз в житті пробував кожен з нас, але якщо ви купували магазинний варіант, то я засмучу вас, адже така аджика мало чим нагадує справжню. Однак, якщо ви любите все пікантне і гостре і хочете дізнатися, як зробити аджику грузинську, то я з задоволенням розповім вам про це. Я готую таке частування досить часто, тому можу з повною впевненістю сказати, що в цьому немає абсолютно нічого складного, будь-хто може зробити аджику грузинську в домашніх умовах. Ну а як і з чим її їсти - це вже особиста справа кожного з вас, адже аджика прекрасно поєднується з м'ясом, рибою і овочами, навіть якщо ви просто намажете її на шматочок хлібця, вийде відмінна закуска.

  • Перець гострий стручковий - 200 грам
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Базилік сушений - 2 Ст. Ложки
  • Кріп сушений - 1 Ст. Ложка
  • Коріандр мелений - 1, 5 Ст. Ложки
  • Ucho-сунелі - 2 Ст. Ложки
  • Зелень свіжа - 80-100 грам (базилік, Braai)
  • Сіль - - За смаком
аджика грузинська - фото крок 1
Насамперед нам потрібно добре промити гострий перець і очистити його від насіння і плодоніжок.
аджика грузинська - фото крок 2
Коли весь перець буде очищено, ми чистимо і промиваємо часник.
аджика грузинська - фото крок 3
Викладаємо в кавомолку зерна коріандру і подрібнюємо їх.
аджика грузинська - фото крок 4
Тепер поміщаємо в чашу блендера очищений перець і часник.
аджика грузинська - фото крок 5
Додаємо майоран, базилік, кріп, ucho-сунелі, коріандр і подрібнюємо все до більш-менш однорідного стану.
аджика грузинська - фото крок 6
Потім викладаємо в отриману масу свіжу зелень і ще раз включаємо блендер.
аджика грузинська - фото крок 7
Далі починаємо невеликими порціями додавати в аджику сіль, кількість солі залежить від ваших смакових уподобань.
аджика грузинська - фото крок 8
Готову аджику розкладаємо в чисті сухі банки і зберігаємо в холодильнику. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти