Рецепт Ачма грузинська фото

Ачма грузинська
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ачма грузинська - це незрівнянна випічка з прісного тіста з сиром сулугуні. Готується це чудове блюдо дуже просто. Ачма подається до столу гарячою, з келишком грузинського вина!

Опис приготування:

Грузинський варіант ачми передбачає наявність розсолу сиру сулугуні. Якщо вам не вдалося знайти такий сир, можна взяти звичайний сир і трохи твердого сиру. У процесі випічки в духовці ачма завжди здувається, але не варто турбуватися, адже коли ви витягнете її з духовки, тісто осяде назад. Тепер ви знаєте, як зробити справжню грузинську ачму!

  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 1/2 Ст. Ложки(+ 150 грамів для змащення тесту)
  • Сир сулугуні - 350 грам
ачма грузинська - фото крок 1
З борошна, солі, вершкового масла і води будь-яким зручним способом потрібно замісити прісне тісто.
ачма грузинська - фото крок 2
Розділити тісто 10 частин.
ачма грузинська - фото крок 3
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном.
ачма грузинська - фото крок 4
Дуже тонко розгортаємо один шматок тіста. Застеляємо його на дно форми, щоб звисали краю. Змащуємо розтопленим маслом.
ачма грузинська - фото крок 5
Сулугуні нарізаємо шматочками.
ачма грузинська - фото крок 6
Кип'ятимо в каструлі воду, солимо за смаком. У сковороду набираємо холодну воду. Тонко розгортає все шматочки тіста, занурюємо їх спочатку в киплячу воду, а потім - відразу в холодну.
ачма грузинська - фото крок 7
Складаємо тісто шарами в форму, чергуючи з сиром. Кожен шматочок тіста змащуємо розтопленим маслом.
ачма грузинська - фото крок 8
Останній шматок тесту не потрібно опускати в воду. Просто викладаємо його зверху, а краю заправляємо всередину. Краї самого нижнього шматка тесту підвертаємо в середину. Рясно змащуємо верхівку маслом.
ачма грузинська - фото крок 9
Випікаємо ачму в духовці 1 час, температура 180 градусів.
ачма грузинська - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти