Ачма грузинська
(покроковий рецепт з фото)
Ачма грузинська - це незрівнянна випічка з прісного тіста з сиром сулугуні. Готується це чудове блюдо дуже просто. Ачма подається до столу гарячою, з келишком грузинського вина!
Грузинський варіант ачми передбачає наявність розсолу сиру сулугуні. Якщо вам не вдалося знайти такий сир, можна взяти звичайний сир і трохи твердого сиру. У процесі випічки в духовці ачма завжди здувається, але не варто турбуватися, адже коли ви витягнете її з духовки, тісто осяде назад. Тепер ви знаєте, як зробити справжню грузинську ачму!
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 1/2 Ст. Ложки(+ 150 грамів для змащення тесту)
- Сир сулугуні - 350 грам
З борошна, солі, вершкового масла і води будь-яким зручним способом потрібно замісити прісне тісто.
Розділити тісто 10 частин.
Форму для випічки змащуємо маслом і присипаємо борошном.
Дуже тонко розгортаємо один шматок тіста. Застеляємо його на дно форми, щоб звисали краю. Змащуємо розтопленим маслом.
Сулугуні нарізаємо шматочками.
Кип'ятимо в каструлі воду, солимо за смаком. У сковороду набираємо холодну воду. Тонко розгортає все шматочки тіста, занурюємо їх спочатку в киплячу воду, а потім - відразу в холодну.
Складаємо тісто шарами в форму, чергуючи з сиром. Кожен шматочок тіста змащуємо розтопленим маслом.
Останній шматок тесту не потрібно опускати в воду. Просто викладаємо його зверху, а краю заправляємо всередину. Краї самого нижнього шматка тесту підвертаємо в середину. Рясно змащуємо верхівку маслом.
Випікаємо ачму в духовці 1 час, температура 180 градусів.
Смачного!