Рецепт Аджика домашня гостра фото

Аджика домашня гостра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Дуже гостра аджика з гірким перцем і часником. Можна зберігати нетривалий час в холодильнику і цілий рік - в прохолодному місці в загорнених баночках.

Опис приготування:

Подрібніть всі овочі для аджики. Варіть належний час, а потім закатати. Хай щастить!

  • Перець гіркий - 500 грам
  • Часник - 300 грам
  • Помідор - 900 грам
  • Перець болгарський - 900 грам
  • Зелень (кріп) - 1 пучок
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Оцет столовий 9% - 2-3 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі)
аджика домашня гостра - фото крок 1
Для консервації відбираємо тільки здорові плоди. Моєму, чистим.
аджика домашня гостра - фото крок 2
У перцю відрізаємо тільки хвостики. Насіння можна залишити, вони додадуть більше гостроти аджике.
аджика домашня гостра - фото крок 3
Всі овочі перекручуємо на м'ясорубці. Можна скористатися блендером.
аджика домашня гостра - фото крок 4
Перемішайте добре, і поставте вариться на 40 хвилин при повільному кипінні. Кришкою обов'язково накрийте, помішуйте ложкою.
аджика домашня гостра - фото крок 5
В кінці варіння додайте сіль і всі спеції. Можна покласти свіжу зелень. Перемішайте - і проваріть ще 10 хвилин.
аджика домашня гостра - фото крок 6
Аджика готова.
аджика домашня гостра - фото крок 7
Заздалегідь підготуйте банки і кришки, простерилизуйте. Розлийте аджику по банках, і закатати!

Схожі рецепти