Аджика домашня гостра
(покроковий рецепт з фото)
Дуже гостра аджика з гірким перцем і часником. Можна зберігати нетривалий час в холодильнику і цілий рік - в прохолодному місці в загорнених баночках.
Подрібніть всі овочі для аджики. Варіть належний час, а потім закатати. Хай щастить!
- Перець гіркий - 500 грам
- Часник - 300 грам
- Помідор - 900 грам
- Перець болгарський - 900 грам
- Зелень (кріп) - 1 пучок
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Оцет столовий 9% - 2-3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, хміль-сунелі)
Для консервації відбираємо тільки здорові плоди. Моєму, чистим.
У перцю відрізаємо тільки хвостики. Насіння можна залишити, вони додадуть більше гостроти аджике.
Всі овочі перекручуємо на м'ясорубці. Можна скористатися блендером.
Перемішайте добре, і поставте вариться на 40 хвилин при повільному кипінні. Кришкою обов'язково накрийте, помішуйте ложкою.
В кінці варіння додайте сіль і всі спеції. Можна покласти свіжу зелень. Перемішайте - і проваріть ще 10 хвилин.
Аджика готова.
Заздалегідь підготуйте банки і кришки, простерилизуйте. Розлийте аджику по банках, і закатати!