Вірменська аджика на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 18 хв.
Нещодавно ось навчилася готувати вірменську аджику на зиму в домашніх умовах, і поспішаю поділитися з вами результатом. Braai, хміль-сунелі, і якісні стиглі томати, - ось і весь секрет! Спробуйте!
Опис приготування:
Такий простий рецепт вірменської аджики на зиму мені якось порадила подружка. Я до цього вже багато разів робила аджику, як мені здавалося, правильно. Але от якось зелень я не додумалась додавати. І, як виявилося, даремно, - дуже доповнює і підкреслює томатний смак і гостроту! Так що ділюся і з вами простим способом, як зробити вірменську аджику на зиму!
- Помідори - 3 кілограма
- Перець болгарський - 2 кілограма
- Перець чилі - 300 грам
- Часник - 200 грам
- Зелень - 200 грам (обов'язково кінза, інше - факультативно)
- Хміль-сунелі - 30 грам
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль морська - 1/3 склянки
- Оцет 9 % - 100 мілілітрів
1. Томати дуже ретельно перетираємо в пюре за допомогою м'ясорубки або блендера. Ставимо на вогонь.
2. Перці чистимо від частини з насінням, измельчим і додамо до вже закипає томатному пюре. Перемішаємо, варимо ще 10 хвилин. Додамо масло, перемішаємо, і на дрібному вогні тримаємо ще годину.
3. Поки аджика на плиті, зробимо заправку. Сіль, цукор, зелень, хмелі-сунелі і часник подрібнити і змішати в блендері.
3. Пройшла година, - плиту вимикаємо, і домішуємо до аджике нашу зелену заправку і оцет. Перемішаємо. Чекаємо повного охолодження.
4. Перекладаємо в стерильні баночки і закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.