Рецепт Вірменська долма фото

Вірменська долма
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Долма
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вірменська долма готується з виноградного листя, фаршу і рису. Подається з мацуном з товченим часником. Свіже листя винограду - щільні, тому їх треба вимочити. Найчастіше використовують консервовані.

Опис приготування:

Вірменська долма готується як з свіжих, так і з консервованих виноградного листя. Все залежить від того, які ви можете дістати. Ця страва нікого не остаівт байдужим. Насолоджуйтесь!

  • Листя винограду - 50-60 штук
  • Фарш м'ясний - 500 грам
  • Мал - 120 грам
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 4+3 зубчики(3 - для соусу)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Maconi - 400 грам
  • Обкладинка - 1 щіпка
вірменська долма - фото крок 1
1. Промийте виноградне листя в холодній воді і викладіть по одному в киплячу підсолену воду.
вірменська долма - фото крок 2
2. Варіть 3-4 хвилини, потім злийте і викладіть в миску з холодною водою.
вірменська долма - фото крок 3
3. Обдати окропом рис, фарш викладіть в миску. Пропустіть через м'ясорубку очищену цибулю і 4 зубчики часнику. Змішайте з рисом і фаршем.
вірменська долма - фото крок 4
4. Додайте у фарш половину кількості коріандру, сіль, паприка, перемішайте. Листя викладіть на денце, візьміть трохи начинки і викладіть на центр листочка.
вірменська долма - фото крок 5
5. Загорніть конвертиком і закрутіть.
вірменська долма - фото крок 6
6. Викладіть долму шарами (щільно) у велику товстостінну каструлю.
вірменська долма - фото крок 7
7. Притисніть плоскою тарілкою і важким товкачем або іншим важким предметом. Додайте киплячу підсолену воду, вода не повинна бути вище рівня тарілки.
вірменська долма - фото крок 8
8. Варіть долму на середньо-слабкому вогні під кришкою протягом 35 хвилин. В цей час пропустіть через прес часник, що залишився і змішайте з мацуном, додайте кориці. Подавайте долму з соусом. Смачного!

Схожі рецепти