Аріса вірменська
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я повідаю, як приготувати Арісу вірменську. Це традиційне блюдо дуже поширене в Вірменії. Готують його найчастіше в холоди, оскільки така їжа калорійна і добре зігріває.
Для приготування цієї страви нам знадобиться курка. Можна купувати вже оброблені курячі частини: ніжки і крильця. Однак можна купити цілу випотрошену курку і потім обробити її самостійно. З цілої курки виходить великий і ситний обід.
- Курка - 1 штука
- Пшениця - 400 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
Курку обробляв, на частини. Промиваємо гарненько водою. Шкірку по можливості знімаємо гострим ножем.
Пшеницю промиваємо проточною водою. Викладаємо в каструлю. Заливаємо 8 склянками води і ставимо на середній вогонь.
Додаємо курку, чекаємо, поки вода закипить. Потім зменшуємо вогонь на самий мінімальний. Варимо кашу з птахом приблизно три години.
Потім курячі частини дістаємо з каструлі. Виймаємо всі кісточки з птиці. Філе викладаємо назад в каструлю. Варимо кашу 5 хвилин, періодично помішуючи і як би збиваючи.
Як тільки каша звариться, додаємо туди сіль і спеції. Даємо настоятися близько 15 хвилин. Подаємо зі шматочком вершкового масла. Смачного!