Arisa
(покроковий рецепт з фото)
Цей традиційний вірменський рецепт цікавий тим, що в ньому ми знайдемо незвичайний спосіб приготування звичних для нас продуктів. І повірте мені, це блюдо варто витраченого на нього часу і сил!
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати Арісу, національне вірменське блюдо, яке в цій країні роблять у вихідні, коли за столом збирається вся родина. І, якщо ви ознайомилися з досить простим складом і подумали, що язик піде про звичайну каші, то, повірте мені, ви глибоко помиляєтеся. Рецепт приготування Аріс тим і унікальний, що всього з двох інгредієнтів ми можемо зробити абсолютно приголомшливе, ні з чим не порівнянне блюдо. Що, можливо у нас піде на це трохи більше часу, але кінцевий результат коштує того. Я запевняю вас, що такий смачної каші ви ніколи і ніде не пробували.
- Курка - 1200 грам
- Пшениця круглозерний - 400 грам
- Вода - 4 L
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед ми промиваємо пшеницю кілька разів і заливаємо холодною водою, залишаємо на годину. Після закінчення часу ми зливаємо воду і викладаємо пшеницю в глибоку каструлю з товстим дном. На кашу кладемо попередньо промиту цілу курку, заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Коли рідина закипить, варимо на повільному вогні 1, 5 години і не забуваємо знімати пінку.
Далі, коли курка буде повністю готова, ми витягуємо її з каструлі і відокремлюємо м'ясо від кісток. М'ясо перекладаємо до каші і збиваємо все дерев'яною ложкою.
Варимо кашу ще хвилин 30-40, за цей час вона повинна стати тягучою і однорідної. Потім солимо її і вимикаємо вогонь, залишаємо хвилин на 20"& Quot дійти. До столу Аріса подається в тарілці з шматочком вершкового масла. Смачного!