Закусочні маффіни з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Чи знаєте ви, що маффіни не обов'язково повинні бути солодким десертом. Якщо їх зробити з шинкою і сиром, то вони послужать відмінною закускою і замінять бутерброди. Відмінний варіант для фуршету!
Щоб приготувати смачні закусочні мафіни, вам знадобиться мінімум інгредієнтів, які, швидше за все, завжди є на вашій кухні і в холодильнику. Якщо ви хочете додати страві особливу пікантність, додайте різноманітні спеції, в тому числі і перець чилі. Щоб дізнатися, як приготувати закусочні маффіни з шинкою і сиром, прочитайте цей простий рецепт.
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 300 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Шинка - 150 грам
- Крем - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
Просійте борошно в миску, з'єднайте її з сіллю і содою. Наріжте невеликими кубиками твердий сир будь-якого сорту. Кубиками такого ж розміру наріжте шинку. Викладіть нарізані інгредієнти в миску з борошном і перемішайте.
Візьміть ще одну каструльку або миску, викладіть в неї шматочок вершкового масла. Розтопіть його на водяній або паровій бані.
До розтопленого теплого вершкового масла додайте сметану. Буде чудово, якщо ви віддасте перевагу жирній домашній сметані. Ретельно перемішайте обидва інгредієнти, вбийте до них сире куряче яйце.
До сметані, маслу і яйцю додайте заздалегідь підготовлені сухі інгредієнти. Ретельно все перемішайте, щоб вийшла липка маса, за консистенцією нагадує густу сметану.
Візьміть формочки для маффінів, викладіть їх на спеціальний лист з заглибленнями. У кожну формочку викладіть тісто так, щоб воно заповнило дві третини обсягу.
Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в нього деко з тестом, випікайте мафіни близько двадцяти хвилин до повної готовності. Подавайте з улюбленим соусом і зеленню за бажанням.