Закусочні булочки з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Ці булочки стануть відмінною заміною звичайному хліба з магазину. Вони не тільки чудово підійдуть до обіду з тарілочкою супу, але і стануть коронною стравою на вашому святковому столі. Ароматні і смачні!
Такі булочки стануть чудовою альтернативою покупному хлібу. Коли наближається час обіду, а в хаті ні шматочка хліба, швиденько замісити тісто на такі булочки - і ваші рідні будуть дуже задоволені. А ще такі булочки дуже швидко зникають навіть зі святкового столу. Зацікавилися? розповідаю, як приготувати закусочні булочки з сиром і зеленню.
- Борошно пшеничне - 250 грам (цільнозерновий)
- Кефір - 170-180 мілілітрів
- Зелень - 20 грам (кропу, петрушки)
- Сир - 50-60 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (якщо у вас солоний сир, кладіть солі менше)
- Цукор - 1 щіпка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
Відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Помиємо і обсушити зелень, очистимо часник.
У миску з борошном всипаємо сіль, мелений чорний перець і розпушувач. Перемішуємо.
Додаємо оливкову олію і розмішуємо.
Додаємо подрібнений через чеснокодавку часник, дрібно нарізану зелень і натертий на тертці сир. Перемішаємо.
І вливаємо кефір або кисле молоко, кількість регулюйте самі, адже борошно завжди різна. І краще, якщо кефір буде кімнатної температури.
Замішуємо м'яке тісто, яке добре тримає форму.
Злегка змащуємо руки маслом і формуємо 15-16 невеликих булочок. Викладаємо на деко, застелене пергаментом.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 20-25. Аромат на кухні незрівнянний